Τα λάθη που κάνουν το άρωμα σου να εξασθενεί

15.07.2020
Τα λάθη που κάνουν το άρωμα σου να εξασθενεί
Τι να αποφύγεις αν θέλεις να είσαι μυρωδάτη όλη μέρα

Αν είσαι λάτρης των αρωμάτων, θα θέλεις σίγουρα να ψεκάζεσαι το πρωί και η μυρωδιά του αγαπημένου σου αρώματος να σε συνοδεύει όλη μέρα. Και μπορεί να πιστεύεις πως κάνεις όλα τα απαραίτητα βήματα. Μήπως όμως οι συνήθειες που έχεις δεν βοηθάνε το στόχο σου όσο νομίζεις;

Δες παρακάτω τα λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν και πρέπει να αποφύγουν αν θέλουν το άρωμα τους να έχει διάρκεια, χωρίς να αλλοιώνεται.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις το άρωμά σου να κρατήσει όλη μέρα

Ο λάθος ψεκασμός
Δύο είναι οι παγίδες που είναι πιθανό να πέσεις σε ό,τι αφορά τον ψεκασμό. Η μια είναι να ψεκάσεις σε λάθος σημεία στο σώμα σου και η δεύτερη να ψεκάσεις σε αφυδατωμένη επιδερμίδα. Μόλις ψεκάσεις, απόφυγε να τρίψεις ή να πιέσεις τους καρπούς των χεριών σου, καθώς κάτι τέτοιο θα αλλοιώσει το άρωμα. Ψέκασέ στα σημεία των παλμών όπως ο λαιμός, το σημείο πίσω από τα αυτιά και το εσωτερικό των χεριών σου. Σημαντικό είναι επίσης να έχεις εφαρμόσει από πριν μία ενυδατική λοσιόν σώματος με τις ίδιες νότες του αρώματος.

Αυτό το είδες; Ραγάδες στο στήθος; Η σπιτική συνταγή που θα σε "σώσει"

Το αφήνεις στο αμάξι σου και σε μέρη που τα "χτυπάει" ο ήλιος
Το σημείο που αποθηκεύεις το άρωμα σου παίζει ρόλο στο κατά πόσο θα αλλοιωθεί. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τους χημικούς δεσμούς των μορίων του αρώματος σου, αλλά από την άλλη και οι πολύ χαμηλές μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη μυρωδιά του. Η πιο ιδανική επιλογή, είναι να το αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου από 16 έως 22 βαθμούς.

Το έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου
Η ανάγκη να φρεσκάρεσαι και να ανανεώνεις τη μυρωδιά είναι απόλυτα κατανοητή και φυσιολογική. Παρ'όλα αυτά, αν το έχεις πάντα και παντού στο νεσεσέρ σου, εκθέτεις το άρωμα σου σε διαφορετικές θερμοκρασίες και το ανακινείς άθελα σου, κάτι που προκαλεί διάσπαση στα μόρια του. Αν θέλεις να το έχεις πάντα μαζί σου, δοκίμασε να βρεις άρωμα σου σε μικρή συσκευασία ή με roller.