Αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο: Πώς και σε ποια σημεία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

18.05.2020
Αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο: Πώς και σε ποια σημεία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις
Οι χρήσεις των ελαίων που ίσως δεν ήξερες!

Τα έλαια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, με πολλές γυναίκες να τα εφαρμόζουν στην επιδερμίδα και τα μαλλιά τους με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Δες και αυτό: Ονειρεύεσαι πέλματα "μωρού": Ιδού ο πιο απλός τρόπος για να τα αποκτήσεις

Δες παρακάτω τις χρήσεις του καστορέλαιου και του αμυγδαλέλαιου που ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα και μάθε πώς μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινή ή εβδομαδιαία σου ρουτίνα ομορφιάς:

Στον καθαρισμό
Το σαπούνι αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα, ενώ ένα λάδι καθαρισμού βγάζει τη βρομιά και διατηρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο jojoba είναι εξαιρετικά καθαριστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και αφαίρεσέ τα με ένα ζεστό υγρό πανί.

Στο ντεμακιγιάζ ματιών
Τα ντεμακιγιάζ σε μορφή λαδιού βοηθούν τη μάσκαρα να φεύγει πιο εύκολα χωρίς να ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σου. Χρειάζεται όμως προσοχή, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια.

Αντί για κρέμα ματιών
Αν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τις σακούλες από κάτω και τις μικρές ρυτίδες στο πλάι των ματιών, χρησιμοποίησε ένα βαμβάκι στο οποίο θα έχεις στάξει λάδι από macadamia nut. Αυτό το αγνό συστατικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα και προσφέρει πολύτιμες αναπλαστικές ιδιότητες στο κουρασμένο ή πεσμένο δέρμα γύρω από την περιοχή του ματιού.

Αυτό το είδες; Κυτταρίτιδα: 5 απλοί τρόποι για να την περιορίσεις

Στα μαλλιά
Άπλωσε μικρή ποσότητα ξηρού λαδιού σε νωπά μαλλιά, τύλιξέ τα σε μια πετσέτα και κάνε μια θρεπτική μάσκα, η οποία μάλιστα δε χρειάζεται να ξεβγαλθεί. Εναλλακτικά, εφάρμοσε την ίδια τακτική πριν από το λούσιμο. Για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το σεσουάρ, ιδανικό είναι το λάδι καρύδας. Για να αποκτήσουν ελαστικότητα και νεύρο οι μπούκλες σου, ζέστανε λίγο ξηρό λάδι στις παλάμες σου και στη συνέχεια τσαλάκωσέ τες.

Πριν από τη βαφή
Την παραμονή της βαφής προετοίμασε τα μαλλιά σου απλώνοντας πριν κοιμηθείς μερικές σταγόνες λαδιού σε όλο το μήκος της τρίχας. Έτσι, θα εξασφαλίσεις βαθιά θρέψη αλλά και προστασία από την ξηρότητα και το σπάσιμο που ενδεχομένως θα προκαλέσουν τα χημικά της βαφής.

Στο ντους
Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λαδιού μαζί με το αφρόλουτρο για να προσφέρεις θρέψη στην επιδερμίδα. Αμέσως μετά το μπάνιο μπορείς επίσης αντί για κρέμα σώματος να αλείψεις ένα ξηρό λάδι κάνοντας μασάζ. Αν θέλεις να δεις το δέρμα σου να ζωντανεύει, το ελαιόλαδο και το λάδι macadamia είναι αληθινά ευεργετικά για την επιδερμίδα. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό ή ώριμο, προτίμησε τα λάδια από σπόρους σιταριού ή το καροτέλαιο για ενυδατική φροντίδα.

Διάβασε επίσης: 3 συνταγές για DIY απολέπιση προσώπου με φυσικά προϊόντα

Στο ξύρισμα
Ανασηκώνει και μαλακώνει τις τρίχες επιτρέποντας στο ξυράφι να γλιστρά στο δέρμα χωρίς να προκαλεί ίχνος ερεθισμού. Μπορεί, επίσης, να απομακρύνει τα υπολείμματα του κεριού από το δέρμα σου ή να απαλύνει το δέρμα μετά την αποτρίχωση.

Σαν εντατική θεραπεία για ταλαιπωρημένα χέρια
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο λάδι για μασάζ σαν θεραπεία για το δέρμα στα χέρια. Κάνε μασάζ με λάδι ελιάς και 10 σταγόνες χυμό λεμονιού για 5 λεπτά χωρίς να ξεπλύνεις τα χέρια σου.