Αυτή η viral τεχνική νυχιών χαρίζει την απόλυτη διάρκεια στο μανικιούρ σου

Αυτή η viral τεχνική νυχιών χαρίζει την απόλυτη διάρκεια στο μανικιούρ σου
ΠΗΓΗ:@viktoriya.klimovich
Ο λόγος για το russian mani

Ως beauty editor, ψάχνω πάντα τις τελευταίες τάσεις και πρακτικές που μπορούν να αναβαθμίσουν τη ρουτίνα αυτοφροντίδας μου (αν και είναι ήδη αρκετά απαιτητική!). Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στο BeautyTok, ανακάλυψα μια τεχνική περιποίησης νυχιών που έχει γίνει viral στα social media: το ρωσικό μανικιούρ. Η φήμη του για την ακριβή εκτέλεση και τα μακροχρόνια αποτελέσματα με έκανε να αναρωτηθώ αν είναι ιδανικό τόσο για εμένα όσο και για εσένα. Έτσι, έκανα την έρευνά μου και σου μεταφέρω όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τι είναι το ρωσικό μανικιούρ;

Όπως ίσως καταλαβαίνεις από το όνομά του, το ρωσικό μανικιούρ προέρχεται από τη Ρωσία. Αυτή η εξειδικευμένη τεχνική ονομάζεται επίσης "στεγνό" ή "ηλεκτρικό" μανικιούρ και πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του '90 από Ρώσους τεχνικούς νυχιών που αναζητούσαν ανθεκτικά μανικιούρ για τις κρύες, σκληρές καιρικές συνθήκες. Η βασική διαφορά σε σχέση με το παραδοσιακό μανικιούρ είναι η χρήση ειδικών ηλεκτρικών εργαλείων για την αφαίρεση των επωνυχίων, τη διαμόρφωση και λείανση των νυχιών. Το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικά προσεγμένο και μακράς διάρκειας μανικιούρ που μπορεί να κρατήσει μέχρι και 5 εβδομάδες.

Είναι ασφαλές το ρωσικό μανικιούρ;

Η ασφάλεια εξαρτάται αποκλειστικά από το ποιος το εκτελεί. Όταν γίνεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο τεχνικό, το ρωσικό μανικιούρ είναι ασφαλές. Ωστόσο, επειδή η αφαίρεση των επωνυχίων γίνεται με μηχανήματα και είναι αρκετά "επιθετική", υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή μόλυνσης αν δεν γίνει σωστά. Γι' αυτό φρόντισε να επιλέξεις έναν ειδικό που έχει εμπειρία σε αυτή την τεχνική και τηρεί αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Τι να περιμένεις από ένα ρωσικό μανικιούρ;

Το ρωσικό μανικιούρ ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα, που το καθιστούν εξαιρετικά προσεγμένο και ακριβές. Αρχικά, η διαδικασία ξεκινά με τη διαμόρφωση του σχήματος των νυχιών. Το λιμάρισμα των νυχιών γίνεται με προσοχή, ώστε να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα, είτε αυτό είναι τετράγωνο, οβάλ, ή κάτι ενδιάμεσο.

Στη συνέχεια, τα επωνύχια μαλακώνονται. Αντί για την παραδοσιακή τεχνική μουλιάσματος των χεριών σε νερό, χρησιμοποιούνται ειδικά προϊόντα που βοηθούν στο να μαλακώσουν τα επωνύχια χωρίς περιττή υγρασία. Ακολουθεί η αφαίρεση των επωνυχίων. Χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρικό εργαλείο υψηλής ακρίβειας, το οποίο αφαιρεί τα επωνύχια προσεκτικά και αποτελεσματικά, αφήνοντας μια τέλεια καθαρή βάση γύρω από τα νύχια.

Έπειτα, τα νύχια λειαίνονται για να αποκτήσουν μια απαλή και ομοιόμορφη επιφάνεια, έτοιμη για την εφαρμογή του χρώματος. Το βάψιμο των νυχιών πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή, διασφαλίζοντας πως το αποτέλεσμα θα δείχνει απόλυτα επαγγελματικό.

Τέλος, η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη φροντίδα των χεριών και των νυχιών. Μια ενυδατική κρέμα εφαρμόζεται στα χέρια, διατηρώντας τα απαλά και ενυδατωμένα, προσφέροντας την τέλεια ολοκλήρωση σε αυτό το πολυτελές μανικιούρ.

Αν σου αρέσουν τα ακριβή, μακροχρόνια μανικιούρ και δεν έχεις πρόβλημα με τη χρήση πιο προχωρημένων τεχνικών, τότε το ρωσικό μανικιούρ ίσως είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.10.2024 - 01:11