Μουντζούρα από mascara; Έτσι θα την αφαιρέσεις αμέσως χωρίς να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου

06.04.2018
Μουντζούρα από mascara; Έτσι θα την αφαιρέσεις αμέσως χωρίς να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου
Η mascara πρέπει –σύμφωνα με τους κορυφαίους make up artists- να είναι η τελευταία πινελιά που θα προσθέσουμε στο μακιγιάζ μας μετά τη βάση και τα μάτια μας, πριν απολαύσουμε τα αποτελέσματα στον καθρέφτη μας.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που λίγο πριν το φινάλε, μια απρόσεκτη κίνηση με το βουρτσάκι είναι αρκετή για να μουντζουρωθούμε με αρκετή ποσότητα mascara, καταλήγοντας να καταστρέφουμε ολόκληρη την προσπάθειά μας κάνοντας ένα βασικότατο λάθος:

Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τον λεκέ από το πρόσωπό μας τρίβοντας τον με βρεγμένο χαρτί ή μπατονέτες. Αποτέλεσμα; Η μουντζούρα όχι απλά απλώνεται παντού, μα επιπλέον δεν μπορεί πλέον να απομακρυνθεί χωρίς να αφαιρεθεί και ποσότητα της βάσης μας, αφήνοντας σημάδια.

Τι πρέπει να κάνουμε για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας χωρίς να καταστρέψουμε το make up μας;

Το μυστικό είναι ένα κορίτσια! Να μην χρησιμοποιήσουμε νερό, το οποίο «διαλύει» το τη mascara, απλώνοντας τη παντού.

Η εξυπνότερη και αποτελεσματικότερη κίνηση είναι να περιμένουμε πρώτα να στεγνώσει η mascara του λεκέ και μετά να προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε.

Αφήνουμε λοιπόν για λίγα λεπτά στην άκρη αυτό το μικρό μας «καλλιτεχνικό» ατύχημα, περιμένουμε να στεγνώσει ο λεκές και στη συνέχεια καθαρίζουμε προσεκτικά με μία μπατονέτα την οποία έχουμε βρέξει ελαφρώς με μία σταγόνα baby oil ή καθαριστικό προσώπου.

Έπειτα, ανάλογα το σημείο, καλύπτουμε με λίγο concealer, πούδρα ή ρουζ και είμαστε έτοιμες!

Τώρα ξέρεις! Ποτέ πια νερό.