Τι σχέση μπορεί να έχει η όπερα με ένα κέικ; Μεγάλη και θα μας το αποδείξει ο Στέλιος Παρλιάρος με τις «Γλυκές Αλχημείες» του το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Mega.
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση φτιάχνει ένα εντυπωσιακό κέικ, σε έξι επίπεδα, το οποίο είναι το χαρακτηριστικότερο γλυκό της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και ό,τι καλύτερο για ένα αποκριάτικο πάρτι. Οι Γάλλοι το έχουν ονομάσει «Όπερα κέικ» και περιέχει 2 είδη κρέμας, βουτύρου και σοκολάτας, βάση από μπισκότο και πολύ? σιρόπι καφέ! Μάλιστα, λέγεται ότι πήρε το όνομα «όπερα», γιατί το σέρβιραν παλαιότερα στo cafe της Όπερας του Παρισιού και έβαζαν μέσα σε αυτό πολύ μεγάλη δόση καφέ, για να αντέχουν οι θεατές και να μένουν ξύπνιοι στη διάρκεια πολύωρων παραστάσεων. Άλλοι, πάλι, λένε ότι πήρε αυτό το όνομα προς τιμήν μιας πρίμα μπαλαρίνας της Όπερας του Παρισιού. Όπως και να έχει όμως, είναι ένα γλυκό που ναι μεν χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να το φτιάξετε, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας όταν το σερβίρετε.