Ο τυφώνας Λάκης & τα συντρίμμια του

06.11.2007
Μπορεί το γνωστό λαϊκό άσμα να λέει «φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια», ο Λάκης Λαζόπουλος όμως είναι εδώ και από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν έχει κατακτήσει δικαιωματικά τον τίτλο του «βασιλιά της ΑGΒ».

Μπορεί το γνωστό λαϊκό άσμα να λέει «φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια», ο Λάκης Λαζόπουλος όμως είναι εδώ και από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν έχει κατακτήσει δικαιωματικά τον τίτλο του «βασιλιά της ΑGΒ».

Φέτος, όπως δείχνουν τα πράγματα και η AGB βέβαια, είναι σίγουρα η χρονιά του Λάκη, που χάρη σε αυτόν και το «Αλ τσαντίρι Νιουζ» ο μέσος όρος ημέρας του Alpha απογειώνεται στον έβδομο ουρανό! Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 23/10 το κανάλι της Κάντζας, που βλέπει καθημερινά το μέσο όρο του να κυμαίνεται στο 16%, εκτοξεύτηκε στο 21%! Είναι σίγουρο λοιπόν ότι η σάτιρα του τηλεοπτικού τσιγγάνου έχει κερδίσει φέτος την καθολική αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού, που σε κάθε του εμφάνιση τον επιβραβεύει με 55%. Πρώτη φορά ένα τσαντίρι μπορεί και προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές και μας θυμίζει οπωσδήποτε τα περσινά 50άρια της τρελοπαρέας του «Πάρα πέντε». Το φαινόμενο «Λάκης» είναι μεταδοτικό και κάθε Τρίτη παίρνει νέες διαστάσεις (βλ. πίνακα δεξιά).

Και ήταν φυσικό ότι θα είχαμε ένα ντόμινο εξελίξεων, μεταθέσεων τηλεοπτικών σειρών και άλλων κουτσομπολιών. Πρώτα «θύματα» το πείραμα του ΑΝΤ1 να καθιερώσει στην prime time ζώνη της Τρίτης απέναντι από τον Λάκη ζώνη με δύο τηλεπαιχνίδια σαφώς προορισμένα για το νεανικό κοινό. Το «Τhe Last Ρassenger» με τον ομολογουμένως πολύ καλό στην παρουσίαση Θέμη Γεωργαντά καταδικάστηκε μοιραία να είναι εκτός των επιλογών των τηλεθεατών που μόλις και μετά βίας του χάριζαν 14-15%. Λίγο υψηλότερα ποσοστά κατάφερε το ριψοκίνδυνο και παράτολμο «Go straight» με τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη. Ποσοστά όμως που δεν έδιωξαν την απογοήτευση του Γιάννη Λάτσιου. Γι αυτό και παρόλο που δοκιμάστηκαν για τρεις εβδομάδες, το μεν πρώτο πούλμαν με τους διαγωνιζόμενους μαθητές οδηγήθηκε το Σάββατο, όπου και συζητιέται έντονα ότι θα είναι η τελευταία του ευκαιρία πριν από το οριστικό «κόψιμο», αν δεν αυξηθούν κατά πολύ τα νούμερα τηλεθέασης που συγκεντρώνει, ενώ το δεύτερο με τους λάτρεις των extreme καταστάσεων την Παρασκευή στις 23.00 το βράδυ.

Οι συνθήκες για το συγκεκριμένο project διαφέρουν πάντως από το «Τhe Last Ρassenger», αφού έχει ήδη υπογραφεί συμβόλαιο προβολής και δεύτερου κύκλου επεισοδίων με την εταιρεία από την οποία αγοράστηκαν τα δικαιώματα.

Στην αντίπερα όχθη και το Mega τοποθέτησε στη θέση του «Μπαμπά μην τρέχεις» με την Άννα Παπαχαραλάμπους και τον Φάνη Μουρατίδη, που πήγε Πέμπτη στις 22.00, το ίσως πολύ χλιαρό και μέτριο ριάλιτι «Εxtra Large - 400 χλμ. με τα πόδια», που μάλλον φαίνεται να μην ικανοποίησε και τις προσδοκίες των υπευθύνων προγράμματος του καναλιού.