Το «Master Chef» ξεκίνησε

06.07.2010
Οι οντισιόν του «Master Chef» ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη. Οι κριτές Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος είδαν περισσότερα από 150 άτομα, από τα οποία επέλεξαν τους 20 που θα διαγωνιστούν ξανά στο bootcamp. Εκείνη πάντως που για μία ακόμη φορά... έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Ευγενία Μανωλίδου, αφού εξέπληξε τους πάντες με τη διάθεση και τον επαγγελματισμό της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Οι οντισιόν του «Master Chef» ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη. Οι κριτές Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος είδαν περισσότερα από 150 άτομα, από τα οποία επέλεξαν τους 20 που θα διαγωνιστούν ξανά στο bootcamp. Εκείνη πάντως που για μία ακόμη φορά... έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Ευγενία Μανωλίδου, αφού εξέπληξε τους πάντες με τη διάθεση και τον επαγγελματισμό της.

Λευτέρης Λαζάρου

Πώς σας φάνηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι;

«Διαπίστωσα ότι το έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα και αυτό μου άρεσε πολύ. Επίσης, ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά νέα παιδιά».

Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις για να περάσουν στην επόμενη φάση;

«Πάνω απ’ όλα η ιδέα, τι είναι αυτό που μας παρουσιάζουν. Επίσης, η εκτέλεση, η αρμονία των υλικών, το στήσιμο του πιάτου και η αισθητική. Και πάνω απ’ όλα βέβαια το ήθος, γιατί από κάποια στιγμή και μετά θα ζήσουν όλοι μαζί».

Πώς σας φάνηκε η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου;

«Δεν είχε τύχει να την παρακολουθήσω στις δουλειές που είχε κάνει στην τηλεόραση, τώρα όμως που την έζησα από κοντά μου έκανε φοβερή εντύπωση ο επαγγελματισμός, η όρεξη και η διάθεση που έχει γι’ αυτό που κάνει».

Γιάννης Λουκάκος

Πώς πήγε η πρώτη οντισιόν;

«Καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Είδαμε αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι δείχνουν να έχουν όρεξη να προχωρήσουν».

Τι προσέξατε εσείς περισσότερο;

«Αυτό ακριβώς, αν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, όρεξη και πάθος για να ασχοληθούν με αυτό. Φυσικά, στην αξιολόγηση έπαιξε ρόλο και το πιάτο που παρουσίασαν, αλλά και η τεχνική τους κατάρτιση».

Ήσασταν αυστηρός μαζί τους;

«Θέλω να πιστεύω ότι γενικά είμαι ακριβοδίκαιος, δεν χαρίζω κάστανα σε κανέναν».

Αν ξεκινούσατε τώρα, θα δηλώνατε συμμετοχή στο «Master Chef»;

«Είναι υποθετική η ερώτηση και δεν ξέρω πραγματικά τι θα έκανα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα δεν θα ήμουν αρνητικός».

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Μείνατε ικανοποιημένος από την πρώτη οντισιόν;

«Περισσότερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ίσως να περιμέναμε λιγότερα πράγματα, γιατί δεν ξέραμε... Είναι κάτι που κι εμείς κάνουμε πρώτη φορά. Ήταν πολύ καλές όλες οι συμμετοχές που είδαμε».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «Master Chef»;

«Καταρχήν πρέπει να έχει αγάπη και πάθος γι’ αυτό που κάνει. Νομίζω ότι η μαγειρική και οι γνώσεις έρχονται στη συνέχεια».

Η Ευγενία Μανωλίδου σας εξέπληξε κι εσάς;

«Είναι πραγματικά τέλεια σε αυτό που κάνει. Λιγομίλητη, πολύ χαρούμενη και σωστή επαγγελματίας. Ήταν εκεί 20 ώρες, κάθισε στο γύρισμα μέχρι τις 5 το πρωί».

Θα τη βάλετε κι αυτή στην κουζίνα;

«Εννοείται, γιατί απ’ ό,τι μου είπε μαγειρεύει κι εκείνη».