Στην Κρήτη περιοδεύει το Όπου υπάρχει Ελλάδα, με την Ευλαμπία Ρέβη να ξαναβρίσκει τον Γιώργο Κουρδή στο Ηράκλειο και να μας ξεναγούν στις ομορφιές και τον ιδιαίτερο πολιτισμό του νησιού.
Η εκπομπή συνάντησε ξεχωριστούς ανθρώπους όπως τη Μαριάννα. Σπούδασε οικονομικά και έζησε για ένα μικρό διάστημα στο Δουβλίνο, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Κρήτη και να αναλάβει το αγρόκτημα της οικογένειας, 20 και πλέον στρεμμάτων που περιλαμβάνει ελαιώνα, θερμοκήπια και καλλιεργήσιμη γη.
Η Μαριάννα προάγει την αμιγώς κρητική αγροδιατροφή και τον τοπικό τρόπο ζωής μέσα από την εμπειρία του αγροτουρισμού στο κατάλυμά της. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα οικογενειακά θερμοκήπια και τον βοτανικό κήπο. Μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη, τα φυτά και τα λαχανικά. Επίσης μπορούν να μάθουν τα πάντα γύρω από την φροντίδα της ελιάς. Ακόμη κάνουν διαδραστικά μαθήματα κρητικής κουζίνας - μερικές φορές συμμετέχουν η γιαγιά και η μητέρα της - και να συνοδεύσουν το φαγητό που οι ίδιοι έφτιαξαν, με τοπικά κρασί. Στόχος είναι οι επισκέπτες να μπορούν να μυηθούν στην κρητική κουλτούρα και διατροφή ενώ θα απολαμβάνουν την ομορφιά της κρητικής φύσης.
Ιδιαίτερη μορφή της Κρήτης όμως είναι ένας Ιρλανδός μουσικός διεθνούς φήμης, ο Ρος Ντέιλι.
Γεννημένος στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, έχει μετατρέψει το χωριό Χουδέτσι σε σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν τις ρίζες της μουσικής που ενώνει πολιτισμούς και λαούς.
Πριν από 40 χρόνια ο Ντέιλι έφτιαξε το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος με 300 παραδοσιακά όργανα, όπου γίνονται μουσικές συναντήσεις, σεμινάρια και προωθεί συνεργασίες μεταξύ των μουσικών όπως λέει.
Ο ίδιος αν και Ιρλανδός μιλάει Ελληνικά με κρητική προφορά. «Η μουσική βγαίνει μέσα από μας» λέει χαρακτηριστικά.
Βέβαια στον σεισμό του 2021 το κτίριο που φιλοξενούσε το εργαστήρι του έπαθε σοβαρές ζημιές και πλέον δεν χρησιμοποιείται.