Μια ξεχωριστή επέτειος για τη Finos Films με πρωταγωνιστή τον 27χρονο Λάμπρο Κωνσταντάρα

15.04.2020
Μια ξεχωριστή επέτειος για τη Finos Films με πρωταγωνιστή τον 27χρονο Λάμπρο Κωνσταντάρα
Γυρίζουμε πίσω τον χρόνο στο 1940 και μαθαίνουμε ιστορία!

Από το επίσημο site της Finos Film στο Facebook μάθαμε για την επέτειο αυτή.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη Φίνος Φιλμ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη ταινία του ιδρυτή της, Φιλοποίμενα Φίνου, "Το Τραγούδι του Χωρισμού", διαβάζουμε στη σημερινή ανάρτηση των υπεύθυνων, ενώ ακολουθούν κι άλλες πληροφορίες.

«Πρόκειται για την πρώτη σύγχρονη ομιλούσα ελληνική ταινία, της οποίας ολόκληρη η επεξεργασία έγινε σε ελληνικά εργαστήρια. Ο Φίνος, εκτός από υπεύθυνος όλης της τεχνικής επεξεργασίας της ταινίας, υπογράφει για πρώτη και τελευταία φορά και ως σκηνοθέτης, με το σενάριο του Δημήτρη Μπόγρη και παραγωγή της "Σκούρας Φιλμ". Πρωταγωνιστεί ο – νεότατος τότε – Λάμπρος Κωνσταντάρας, μαζί με την Λήδα Μιράντα και τον Αλέκο Λειβαδίτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία ήταν χαμένη μέχρι το 1994, όπου βρέθηκε μια φθαρμένη κόπια της στην Αίγυπτο και αποκαταστάθηκε από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος»

Η ‘Α προβολή της ταινίας «Το Τραγούδι του Χωρισμού» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Απριλίου του 1940, πριν από 80 χρόνια, σαν σήμερα, δηλαδή.

Για την ιστορία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν τότε μόλις 27 ετών! Ιδού και η ανάρτησεη με μία γεύση από την ιστορική ταινία.