Να πώς σκούρυνε το μαλλί του Γουίλιαμ

19.02.2010
Υπήρξε το θέμα συζήτησης στη Βρετανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο! Το έβαψε το μαλλί μαύρο ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ (Prince William) ή το πυκνό σκούρο τριχωτό που κάλυπτε την κεφαλή του στο εξώφυλλο του περιοδικού "Hello" είναι προϊόν photoshop;

Υπήρξε το θέμα συζήτησης στη Βρετανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο! Το έβαψε το μαλλί μαύρο ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ (Prince William) ή το πυκνό σκούρο τριχωτό που κάλυπτε την κεφαλή του στο εξώφυλλο του περιοδικού "Hello" είναι προϊόν photoshop;

Τελικά, το Παλάτι έκανε μια ασυνήθιστη κίνηση και εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το καυτό αυτό ζήτημα: τις τρίχες του Γουίλιαμ. Όπως φαίνεται, για το αποτέλεσμα ευθύνεται ο διάσημος φωτογράφος Ράνκιν (Rankin) και το ενθουσιώδες προσωπικό στο στούντιο που διατηρεί.

Ο καλλιτέχνης, που έχει φωτογραφίσει από την Βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, επέβλεψε την φωτογράφιση του Γουίλιαμ από τον πρώην άπορο φωτογράφο Τζεφ Χούμπαρτ (Jeff Hubbard) που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο ο εκπρόσωπος του Πρίγκηπα, οι φωτογραφίες αποτελούν ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή συγκεκριμένου φωτός που δημιούργησαν μια καθαρή εικόνα. Στην εφαρμογή αυτής της φωτοσύνθεσης του πορτρέτου, έγινε προσπάθεια να έρθει η επιδερμίδα του Γουίλιαμ στο φυσικό της τόνο, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκουρύνει αυτόματα και το μαλλί του.

Η εν λόγω εξήγηση δεν κάλυψε βέβαια το σκέλος του πώς το αραιό μαλλί του Πρίγκηπα έδειχνε τόσο πυκνό ξαφνικά στην εν λόγω φωτογραφία. Ο εκπρόσωπος τα μπάλωσε όπως μπορούσε τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φωτισμός και η αντίθεση των χρωμάτων κατά την εκτύπωση, έφεραν το συγκεκριμένο λουκ, ενώ συμπλήρωσε.

"Ο πρίγκηπας είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και ειδικά που η φωτογράφιση έγινε για να βοηθηθούν οι άποροι άντρες και γυναίκες, ζήτημα που τον απασχολεί πολύ"!

Τα χρήματα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών και της έκθεσης που θα γίνει με αυτές, θα δοθούν στην φιλανθρωπική οργάνωση "Crisis". Οι άνθρωποι της Crisis έπεισαν τον Γουίλιαμ να φωτογραφηθεί από τον Χούμπαρτ. Ένα πορτραίτο με τους δυο τους -και με τις υπογραφές τους-, θα εκτεθεί στο "Somerset House" στο Λονδίνο στις 10 Μαρτίου ως μέρος της έκθεσης "A Positive View" πριν δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

O Xούμπαρτ είναι ο πρώτος μη επαγγελματίας φωτογράφος που είχε τη δυνατότητα να φωτογραφήσει επίσημα ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Για τη επικύρωση της συνεργασίας αυτή, ο Χούμπαρτ φωτογραφήθηκε χαμογελαστός γέρνωντας στους ώμους του Γουίλιαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν λίγο καιρό, το μαλλί του πρίγκηπα Γουίλιαμ αποτέλεσε και πάλι αντικείμενο συζήτησης. Τότε, το ξανθό μαλλί του Γουίλιαμ ήταν αρκετά πυκνό στο πρώτο διπλό πορτρέτο των δύο πριγκίπων με τη επίσημη στολή του ιππικού που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνης Νίκι Φίλιπς και εκτίθεται στην Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων του Λονδίνου.