Η ηρωική διάσωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ

27.02.2013
Το ότι κάποια μέρα θα γίνει βασιλιάς δεν εμποδίζει τον νεαρό γαλαζοαίματο να κάνει άψογα τη δουλειά που έχει αναλάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) είναι, ως γνωστόν, πιλότος της Βρετανικής βασιλικής πολεμικής αεροπορίας σε ελικόπτερα διάσωσης. Και τη δουλειά του την αγαπά πολύ. Και προφανώς, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, την κάνει πολύ καλά…

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο 30χρονος πρίγκιπας έσωσε δύο αγνώστων στοιχείων ηλικίας μεταξύ 40 και 50, οι οποίοι χάθηκαν τη Δευτέρα κάπου στην Σνοουντόνια της Βόρειας Ουαλλίας και αναγκάστηκαν να στρατοπεδεύσουν τη νύχτα σε ένα πολύ κακοτράχαλο και δύσβατο σημείο.

Οι δύο άνθρωποι είχαν ξεκινήσει για μια δύσκολη πεζοπορία ημερών και είχαν συμφωνήσει ότι θα τηλεφωνούσαν σε φιλικό τους πρόσωπο μία φορά την ημέρα για ασφάλεια, και μόλις "έχασαν" μια κλήση, οι δικοί τους άνθρωποι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και επικοινώνησαν με τις αρχές.

Η ομάδα διάσωσης της κοιλάδας Όργκουεν μαζί με τα σκυλιά τους εντόπισαν τους ανθρώπους και στη συνέχεια κάλεσαν την ομάδα του Γουίλιαμ για να τους μεταφέρει.

Το έργο ανέλαβε ο ίδιος ο πρίγκιπας και οι δύο άνθρωποι έφτασαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος.

Κατά τα άλλα ο νεαρός πρίγκιπας αναμένει με αγωνία τη γέννηση του πρώτου του παιδιού με την Κέιτ (Kate) η οποία λέγεται ότι έχει μερικές άκρως ανθυγιεινές λιγούρες, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί.

Ζ. Κ.