Ευαγγελάτος: Τον θέλουν εκτός ΑΝΤ1

04.12.2009
Πανικός επικρατεί στον ΑΝΤ1 με τις φήμες που θέλουν εκτός κεντρικού δελτίου ειδήσεων τον Νίκο Ευαγγελάτο. Τι απαντάει στα σενάρια ο γνωστός δημοσιογράφος; Τι λέει για τις σχέσεις του με το κανάλι και ποια είναι η αντίδραση της Τατιάνας Στεφανίδου;

Πανικός επικρατεί στον ΑΝΤ1 με τις φήμες που θέλουν εκτός κεντρικού δελτίου ειδήσεων τον Νίκο Ευαγγελάτο. Τι απαντάει στα σενάρια ο γνωστός δημοσιογράφος; Τι λέει για τις σχέσεις του με το κανάλι και ποια είναι η αντίδραση της Τατιάνας Στεφανίδου; Ο ιός της τηλεθέασης χτύπησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Οι χαμηλές πτήσεις στους πίνακες της AGB έφεραν γκρίνια και εντάσεις, η βόμβα όμως έσκασε με τις φήμες που θέλουν τον Νίκο Ευαγγελάτο να απομακρύνεται από το πόστο του.

Επικοινωνήσαμε μαζί του για να τον ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και ο γνωστός δημοσιογράφος έσπευσε να μας προλάβει: «Πριν μου κάνετε την ερώτηση είμαι στο γραφείο μου και ετοιμάζω το δελτίο. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ άλλο. Σας λέω αυτό που είπα σε όλους, γιατί πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να πω». Ποιος πιστεύει όμως ότι είναι ο λόγος που κυκλοφόρησαν οι φήμες; «Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, ούτε μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική».

Μας διαβεβαίωσε, πάντως, πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση του με το κανάλι: «Από τη δική μου πλευρά όχι και εξ όσων γνωρίζω ούτε από τον ANT1». Άλλωστε, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2010 και μέχρι τότε θα εργάζεται κανονικά στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης
Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος δέχεται πιέσεις το τελευταίο διάστημα. Ποιος είναι ο στόχος; Να τον εξωθήσουν στα άκρα και να παραιτηθεί, λένε οι πιο καχύποπτοι. Στέλεχος, πάντως, του καναλιού ξεκαθάρισε στο ΛΟΙΠΟΝ ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του άνκορμαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ούτε υπήρξε δυσαρέσκεια λόγω του portal που δημιούργησε στο Internet. Παραδέχτηκε βέβαια ότι το κλίμα δεν είναι πολύ ευχάριστο, λόγω της πορείας του δελτίου, και σαφώς υπάρχουν εντάσεις.

«Το πρόβλημα όμως δεν προσωποποιείται», μας είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα είχε γίνει η ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Ευαγγελάτου το καλοκαίρι.

Η στάση της Τατιάνας
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την πλευρά του γνωστού δημοσιογράφου δεν τίθεται θέμα παραίτησής του. Στις προθέσεις του είναι να τηρήσει το συμβόλαιο που έχει, μας είπε άνθρωπος που ξέρει από μέσα τα πράγματα. Δυσαρεστημένη, όμως, με τις τελευταίες εξελίξεις φέρεται να είναι και η Τατιάνα Στεφανίδου. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο να νιώθει ότι ο σύζυγός της βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση, ειδικά όταν κυκλοφορούν φήμες ότι η επίθεση είναι συντονισμένη. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι η σύζυγός του θα ακολουθήσει την όποια επιλογή του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να βρεθεί λύση για το δελτίο. Οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολλές και κάποιες από αυτές μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή. Όπως συνέβη την προηγούμενη Κυριακή, που είδαμε την Εύη Φραγκάκη στο πλευρό του Γιάννη Παπαδόπουλου στο κεντρικό δελτίο του σαββατοκύριακου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η παρουσία της ήταν ενισχυτική λόγω της πολιτικής επικαιρότητας, οι δικές μας πληροφορίες όμως λένε πως επρόκειτο για δοκιμαστικό.