Καριέρα και στην Κύπρο

26.11.2009
Μπορεί κάποιοι να απουσιάζουν φέτος από τα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά κάπου αλλού χτυπάνε 40άρια. Αρκετοί Έλληνες TV stars και ηθοποιοί άφησαν για λίγο την Αθήνα και «μετανάστευσαν» στην Κύπρο.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μπορεί κάποιοι να απουσιάζουν φέτος από τα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά κάπου αλλού χτυπάνε 40άρια. Αρκετοί Έλληνες TV stars και ηθοποιοί άφησαν για λίγο την Αθήνα και «μετανάστευσαν» στην Κύπρο. Οι λόγοι πολλοί, αλλά κυριότερος το οικονομικό, καθώς στα τηλεοπτικά κανάλια της Μεγαλονήσου το «ψαλίδι» στις αμοιβές δεν είναι τόσο μεγάλο. Ποιοι είναι φέτος οι Έλληνες που σαρώνουν τις τηλεθεάσεις στο νησί της Αφροδίτης και ποιοι το έκαναν στο παρελθόν;

Έκαναν πέρασμα
Αρκετοί Έλληνες tv stars έχουν περάσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα από τα τηλεοπτικά πλατό της Κύπρου. Η Κατερίνα Λάσπα παρουσίαζε το κυπριακό «Super Bingo» στο ΡΙΚ και λίγο αργότερα έδωσε τη σκυτάλη στη Σοφία Αλιμπέρτη. Μάλιστα, στα πλατό αυτής της εκπομπής έγινε η γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Παρθένη. Ο Νίκος Ευαγγελάτος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των Προεδρικών Εκλογών του νησιού το 2008, καθώς έπειτα από πρόταση που δέχθηκε από την ιδιοκτησία του καναλιού Sigma παρουσίασε τα αποτέλεσματα και τερμάτισε πρώτος στην κούρσα της AGB, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΡΙΚ.

Γιάννης Βόγλης
Για αρκετά χρόνια κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πατέρα ή του παππού σε δραματικές σειρές του Μανούσου Μανουσάκη με μεγάλη επιτυχία. Από πέρυσι ο καλός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του κυπριακού καναλιού Sigma «Σε φόντο κόκκινο». Πώς αποφάσισε να μετακομίσει και να πρωταγωνιστήσει σε κυπριακή σειρά; «Καταρχήν μου άρεσε το θέμα της σειράς. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ενώ η πρόθεση του καναλιού για μια τέτοια, σημαντική σειρά με έκανε να πω το οριστικό ?ναι?. Οι σεναριογράφοι αλλά και ο σκηνοθέτης είναι επίσης αξιόλογοι. Ουσιαστικά ήταν μια ανανέωση της συνεργασίας μας με το Sigma από παλιά. Από εκεί και πέρα είναι και ο ίδιος ο χαρακτήρας που υποδύομαι. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας», δήλωσε ο ίδιος σε κυπριακό περιοδικό.

Στράτος Τζώρτζογλου
Ο δημοφιλής ηθοποιός «σάρωνε» κατά καιρούς τα μηχανάκια της AGB στην Ελλάδα με τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε επιτυχημένες σειρές. Από πέρυσι τα «σαρώνει» και στην Κύπρο πρωταγωνιστώντας και αυτός στη σειρά του Sigma «Σε φόντο κόκκινο». Κι αν περιμένετε να τον δείτε στο ρόλο του καλού ζεν πρεμιέ, θα απογοητευτείτε... «Έχω πολλές και τεράστιες διαφορές με το χαρακτήρα που υποδύομαι στη σειρά. Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου εκδικητικός, δεν εκβιάζω, δεν απειλώ και γενικά μου αρέσει να δείχνω κατανόηση στα πράγματα. Υποδύθηκα ένα ρόλο κόντρα σ’ εμένα και αυτό με έκανε να το απολαύσω ακόμα πιο πολύ».

Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Ίσως η περσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη για τον Αλέξανδρο. Η κακή πορεία του «Έχω ένα μυστικό», οι κριτικές που πήρε για την ερμηνεία του ως Δημήτρης Παπαμιχαήλ αλλά και τα πρωτοσέλιδα για τη σχέση του με την Κατερίνα Παπουτσάκη απογοήτευσαν το νεαρό ηθοποιό. Και κάπου εκεί ήρθε η πρόταση από την Κύπρο. Με πάρα πολύ καλά λεφτά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Μόνο μια φορά» του κυπριακού σταθμού Sigma. Ο Αλέξανδρος, που υποδύεται ένα διευθυντή περιοδικού ο οποίος προσπαθεί να διαλευκάνει μια υπόθεση ναρκωτικών, έχει ήδη μετακομίσει στο νησί και πραγματικά γνωρίζει την αποθέωση. Όσο για τα νούμερα της σειράς; Χτυπάνε «κόκκινο» στα κοντέρ της AGB. «Είναι μια καινούργια δουλειά με πολλές φιλοδοξίες και σεναριογράφο τον Γιώργο Τσιάκκα, που γνωρίζω πως είναι από τους καλύτερους στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον σενάριο με πολλούς χαρακτήρες και ιδιαίτερη πλοκή», είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Πάνος Μεταξόπουλος
Το «On stage» δεν κρίνει τους διαγωνιζόμενους μόνο στο τραγούδι αλλά και στο χορό. Και ποιος άλλος καλύτερος γι’ αυτό από τον Πάνο Μεταξόπουλο, που έδωσε πόντους με τη συμμετοχή του σε όλα τα talent shows που συμμετείχε μέχρι σήμερα. Μαζί με την Τζούλι Μασίνο και δύο Κύπριους συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του κυπριακού talent show του Mega.

Γωγώ Μαστροκώστα
Την περσινή τηλεοπτική περίοδο δεν μετακόμισε μόνο στην Κύπρο λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου της αλλά και στο Mega Κύπρου. Για μια ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν η Γωγώ έπειτα από πρόταση του διευθυντή του καναλιού Γιώργου Χουλιάρα παρουσίασε την καθημερινή απογευματινή εκπομπή «Go Go», που στην ουσία ήταν ένα lifestyle δελτίο με κυπριακά αλλά και ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα. Τώρα η Γωγώ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το γάμο της, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εξετάζει κάποιες νέες τηλεοπτικές προτάσεις.

Τζούλι Μασίνο
Αφού έκανε άπειρα μαθήματα ορθοφωνίας σε επίδοξους τραγουδιστές και τραγουδίστριες στα talent shows, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην Κύπρο. Ο λόγος για την καθηγήτρια φωνητικής αλλά και πολύ καλή τραγουδίστρια Τζούλι Μασίνο, που φέτος έχει ρόλο μέλους κριτικής επιτροπής στο κυπριακό talent show «Οn stage», που προβάλλεται από τη συχνότητα του Mega Κύπρου.

Κάτια Νικολαΐδου
Η μεγάλη επιτυχία του «Μια στιγμή, δυο ζωές» έφερε την πρόταση στην Κάτια Νικολαΐδου, η οποία για πρώτη φορά συμμετέχει σε κυπριακή σειρά. Και αυτή στο «Σε φόντο κόκκινο». Υποδύεται μια γυναίκα ταλαιπωρημένη και με αρκετά σκοτεινό παρελθόν, που βιώνει έναν ανεκπλήρωτο μεγάλο έρωτα. Πώς βρήκε η ίδια τη μετακόμισή της στην Κύπρο; «Πάνω απ’ όλα πρέπει να πω ότι αγαπώ την Κύπρο και τους ανθρώπους της. Νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου. Βρέθηκα με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς μοίραζα το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Δεν το μετάνιωσα στιγμή, όσο κουραστικό κι αν ήταν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί εδώ γνώρισα ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα στη δουλειά. Ένιωσα πολύ ζεστά με τον ερχομό μου, καθώς είμαι φίλη με αρκετούς συντελεστές της σειράς. Η συνεργασία είναι απίστευτα καλή».

Χρήστος Φερεντίνος
Διπλά καθήκοντα φέτος για το δημοφιλή παρουσιαστή, καθώς, εκτός από το «Διάδοχο του Γιούρι Γκέλερ», σύντομα θα ψάχνει στον ΑΝΤ1 Κύπρου τον τυχερό που θα κάνει το χρυσό «Deal». Αν και αρχικά είχε ακουστεί πως το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι θα επιστρέψει ρετουσαρισμένο στον δικό μας ΑΝΤ1, τελικά θα προβληθεί στην Κύπρο με ελαφρώς διαφοροποιημένο concept. Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νησί της Αφροδίτης και πραγματικά όποτε το επισκέπτεται γνωρίζει την αποθέωση!

Μέμος Μπεγνής
Αν και είχε πολλές προτάσεις για συμμετοχή σε σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, προτίμησε να... δει την «Πανσέληνο» στην Κύπρο. Αυτός είναι ο τίτλος της καινούργιας καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 Κύπρου στην οποία πρωταγωνιστεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα τον δούμε και σε κάποια ελληνική δουλειά. Έχει κλείσει για το «Ελεύθερος και ωραίος», που θα προβληθεί από τον δικό μας ΑΝΤ1, ενώ παίρνει μέρος και στο ιντερνετικό σίριαλ του mediasoup «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε». Στην «Πανσέληνο» ο Μέμος υποδύεται ένα μυστηριώδη τύπο, τον Αχιλλέα, που η ολέθρια σχέση του με τον υπόκοσμο τον αναγκάζει να εγκαταλείψει την κοπέλα που αγαπούσε για έναν πλούσιο γάμο, στον οποίο βρίσκει οικονομική διέξοδο.