Δοκιμαστικά γονείς

05.06.2009
Αυτός είναι ο τίτλος του νέου ριάλιτι σόου που θα ξεκινήσει στη Γερμανία σε λίγες μέρες κι έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από διάφορες οργανώσεις.

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου ριάλιτι σόου που θα ξεκινήσει στη Γερμανία σε λίγες μέρες κι έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από διάφορες οργανώσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του RTL Γερμανίας, το συγκεκριμένο ριάλιτι θα δίνει την ευκαιρία σε τέσσερα ανήλικα ζευγάρια, περίπου 16 χρόνων, να προβάρουν το ρόλο του γονέα.

Για να επιτευχθεί αυτό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα μωρά ηλικίας 9 μηνών, τέσσερις μαθητές ηλικίας 6 ετών και τέσσερις έφηβοι έως 13 χρόνων. Τα τέσσερα ζευγάρια θα κλειστούν μαζί με τα μωρά σε ειδικά διαμορφωμένη πολυκατοικία, ενώ κάθε ζευγάρι θα έχει δικό του διαμέρισμα, το οποίο θα παρακολουθείται μέσω τηλεοπτικής κάμερας 24 ώρες το 24ωρο. Οι πραγματικοί γονείς των νεογέννητων θα βρίσκονται σε διπλανούς χώρους και θα μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να πάρουν τα παιδιά τους από το τηλεοπτικό πείραμα, εάν και εφόσον κρίνουν πως τα ζευγάρια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Μετά την εβδομάδα των μωρών τη σκυτάλη θα πάρουν οι μαθητές και στη συνέχεια στο ρόλο των παιδιών θα μπουν οι 13χρονοι έφηβοι. Το ριάλιτι θα διαρκέσει εφτά εβδομάδες και το έπαθλο πιθανότατα θα είναι χρηματικό. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκπομπή κρίθηκε επικίνδυνη από παιδοψυχολόγους, καθηγητές ψυχολογίας, νηπιαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς. Η Γερμανίδα υπουργός Για την Οικογένεια, μητέρα εφτά παιδιών, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε την άμεση διακοπή της παραγωγής. Το RTL έστειλε το πρώτο επεισόδιο σε όλους τους φορείς αμοντάριστο και δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βλάψουν τα νεογέννητα και πως στόχος του παιχνιδιού είναι να αποδείξουν σε χιλιάδες ανήλικους πως ο ρόλος του γονέα δεν είναι εύκολος, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ