Βάσια Λόη: Μπορεί και να πάω στο γάμο της Φαίης

18.06.2010
Τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησε τα εξώφυλλα των περιοδικών λόγω του λαμπερού γάμου της με τον εφοπλιστή Νικόλα Μαδιά αλλά και της «κόντρας» της με τις άλλες παρουσιάστριες του Alter. Στην πρώτη συνέντευξη μετά το γάμο της η Βάσια Λόη μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ

Από τον ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ

Τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησε τα εξώφυλλα των περιοδικών λόγω του λαμπερού γάμου της με τον εφοπλιστή Νικόλα Μαδιά αλλά και της «κόντρας» της με τις άλλες παρουσιάστριες του Alter. Στην πρώτη συνέντευξη μετά το γάμο της η Βάσια Λόη μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την πιο συγκινητική στιγμή της ζωής της, το παιδάκι που θέλει να αποκτήσει σύντομα, τις σχέσεις της με τη Φαίη Σκορδά και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή αλλά και την τηλεοπτική σεζόν που έρχεται.

Κάποιοι είπαν για το γάμο σου "για να χρησιμοποιήσω και τον τίτλο της εκπομπής σου... ότι ήταν express και αιφνιδιάστηκαν"

«Έπειτα από τόσα χρόνια σχέσης;

(Γέλια.)».

Θέλω να σε ρωτήσω ευθέως αν είσαι έγκυος?

«Όχι, το έχω ξαναπεί, θα ήθελα πάρα πολύ, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμη. Όσον αφορά το γάμο-express που λες, ίσως επειδή δεν βγήκα να το διαφημίσω, κάποιοι υπέθεσαν βιαστικές αποφάσεις. Δεν είναι έτσι. Με τον Νικόλα το είχαμε αποφασίσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο ότι θα παντρευτούμε το καλοκαίρι».

Η ημερομηνία συνέπεσε με το γάμο της Γωγώς Μαστροκώστα.

«Την ημερομηνία την επιλέξαμε τα Χριστούγεννα. Θέλαμε να γίνει στα τέλη Μαΐου, που ανοίγει ο καιρός. Είχα μάθει βέβαια από τον Χάρη Σιανίδη ότι και η Γωγώ σκόπευε να παντρευτεί τη συγκεκριμένη μέρα. Δεν είχα πρόβλημα, ούτε είχα λόγο να αλλάξω την ημερομηνία».

Ας πάμε στο θέμα των καλεσμένων. Η συνάδελφός σου στο Alter Φαίη Σκορδά, που ρωτήθηκε γιατί δεν ήρθε στο γάμο σου, είπε πως είχε ενημερώσει, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν τα γενέθλια του Γιώργου Λιάγκα, αλλά στη συνέχεια είπε πως στη σοουμπίζ δεν είναι όλοι κολλητοί.

«Κοίτα... Σε αρκετούς γάμους υπάρχουν γραφεία δημοσίων σχέσεων που κανονίζουν την επιβεβαίωση των προσκλήσεων και το seating. Εγώ επέλεξα ένα συγκεκριμένο γραφείο και φαντάζομαι πως η Φαίη είχε ενημερώσει. Βέβαια, όταν σε παίρνουν για επιβεβαίωση, δεν λες και το λόγο που δεν μπορείς να παραβρεθείς».

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί, πώς είναι οι σχέσεις σου με τη Φαίη και τη Σταματίνα;

«Οι σχέσεις αυτές που αναφέρεις είναι εντός επαγγελματικού πλαισίου και είναι τυπικά καλές. Δεν είμαστε κολλητές, δεν κάνουμε παρέα, ούτε βγαίνουμε για καφέ».

Γιατί τότε από την αρχή της σεζόν γράφονται και ακούγονται διάφορα;

«Φαντάζομαι λόγω έλλειψης θεμάτων... (Γέλια.)».

Ποια στιγμή σε συγκίνησε περισσότερο στο γάμο σου;

«Η τελετή του μυστηρίου και η στιγμή που είδα έντονα συγκινημένη τη διευθύντριά μου».

Πώς σου έγινε η πρόταση γάμου;

«Στη Σύρο πριν από έναν περίπου χρόνο. Επιστρέφαμε από τις διακοπές του Πάσχα και ο Νικόλας μου έκανε την πρόταση. Έπαθα ένα μικρό σοκ, αλλά απάντησα αμέσως θετικά».

Η επίσημη δέσμευση έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σου;

«Απολύτως τίποτα».

Σε είχα ρωτήσει στην προηγούμενη συνέντευξή μας αν συνδυάζονται καριέρα και οικογένεια και μου είχες απαντήσει καταφατικά. Τώρα, μετά το γάμο σου, πιστεύεις το ίδιο;

«Ναι και όπως σου είχα πει και τότε, υπάρχουν πολλά επιτυχημένα παραδείγματα. Πρακτικά θα σ’ το πω σε λίγο καιρό».

Αν ερχόταν τώρα στη ζωή σου ένα παιδάκι και ο σύζυγός σου σου ζητούσε να αφήσεις τη δουλειά σου στην τηλεόραση, τι θα έκανες;

«Δεν θα μου ζητούσε να αφήσω τη δουλειά μου. Αν εγώ έβλεπα πως δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, θα έκανα το καλύτερο για την οικογένειά μου».

Ας πάμε στα τηλεοπτικά. Θα παραμείνεις και την επόμενη σεζόν στο Alter;

«Ναι, έχω για έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το κανάλι».

Μετακινείσαι νωρίτερα και με αλλαγή θεματολογίας;

«Αυτό ακόμη δεν το ξέρω. Θα εξαρτηθεί από τις όποιες αλλαγές υπάρξουν σε επίπεδο προσώπων στο σταθμό».

Φέτος δέχθηκες μείωση στις αποδοχές σου;

«Όχι, γιατί τα χρήματα που παίρνω είναι σε νορμάλ επίπεδα».

Αν σ’ το ζητούσε το κανάλι;

«Θα σήμαινε πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, οπότε φαντάζομαι πως ναι. Αλλά σ’ το ξαναλέω, οι αποδοχές μου είναι ένας κανονικός μισθός».

Τελειώνει η μεσημεριανή ζώνη όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα;

«Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ο κόσμος βλέπει τα ίδια πράγματα και ίσως λίγο κουραστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει η ζώνη».

Πώς βλέπεις τη σεζόν που έρχεται;

«Πάρα πολύ δύσκολη. Τα οικονομικά των καναλιών και κατά συνέπεια τα μπάτζετ των εκπομπών έχουν περιοριστεί πολύ».

Θεωρείς σωστό που τα κανάλια μείωσαν τις αμοιβές των πολύ υψηλά αμειβόμενων προσώπων της τηλεόρασης;

«Τα ποσά του παρελθόντος δεν υπάρχουν και σωστά δεν υπάρχουν. Είναι πρόκληση για τον κόσμο τη στιγμή που πιέζεται και κάποιοι απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά».

Πώς θα έβλεπες το δίδυμο Γιώργου Λιάγκα - Φαίης Σκορδά στην πρωινή ζώνη του Mega;

«Με πάρα πολύ ενδιαφέρον».

Η Ευγενία Μανωλίδου θα σου άρεσε ως οικοδέσποινα πρωινού;

«Νομίζω όχι, θα με κούραζε λίγο. Οι εβδομαδιαίες εκπομπές, για παράδειγμα το "Master Chef", που φημολογείται ότι θα κάνει, τις ταιριάζουν καλύτερα».

Ποιος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος και ο μεγάλος χαμένος της σεζόν;

«Κερδισμένοι σίγουρα είναι οι "Ράδιο Αρβύλα" και το πρωινό δίδυμο του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος. Πολύ δύσκολη χρονιά ήταν για την Ελένη Μενεγάκη».

Τι εύχεσαι στον εαυτό σου επαγγελματικά και προσωπικά;

«Επαγγελματικά να πάνε όλα καλά, δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Προσωπικά να συνεχίσω να είμαι τόσο ευτυχισμένη όσο είμαι σήμερα».

Στο γάμο της Φαίης θα πας;

«Απάντησα ναι, αλλά με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς την προηγούμενη μέρα έχουμε ένα γάμο στην Πάτμο. Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσω».

Σχολιάστηκε και το γεγονός πως δεν έλαβε προσκλητήριο η διάδοχός σου στο «TV Weekend», η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Παρακολουθώ την εκπομπή τα Σαββατοκύριακα. Όταν όμως με ένα πρόσωπο δεν έχεις ιδιαίτερες σχέσεις και η επικοινωνία είναι τυπική εντός καναλιού, δεν βρίσκω το λόγο να παραβρεθεί σε μια προσωπική σου στιγμή. Πιστεύω πως όταν δεν έχεις ουσιαστική σχέση με κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να τον βάλεις στη διαδικασία να έρθει στο γάμο σου, να σου φέρει κάποιο δώρο κ.λπ. Στο γάμο καλέσαμε πρόσωπα που ήταν κοντά σε μένα και στον Νικόλα».

Μετάνιωσες που μετακινήθηκες από το Σαββατοκύριακο σε καθημερινή εκπομπή; Το «ΤV Weekend» παίζει χωρίς αντίπαλο...

«Ήταν διαφορετικά, αν και σε παλαιότερες σεζόν του

ΤV Weekend... είχαμε ανταγωνισμό και τα είχαμε καταφέρει. Δεν έχω μετανιώσει και θα σου πω γιατί. Σε μια πολύ δύσκολη σεζόν καταφέραμε και χτίσαμε μια ζώνη από την αρχή. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο μέσος όρος της εκπομπής για τη σεζόν ήταν στο 11,5%, πολύ μεγάλο ποσοστό για το Alter αν σκεφτείς πως το ?Express? είναι η δεύτερη μεσημεριανή εκπομπή του σταθμού».

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα ήθελες να αλλάξεις ζώνη...

«Αυτό εξαρτάται από το κανάλι. Σαφώς και όταν έχεις πίσω σου μια παρόμοια εκπομπή είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα του "Express"».