Μάνος Ψαλτάκης: «Ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ» - Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με τον Δάντη

03.03.2017
Δεν έχει τέλος η δικαστική διαμάχη για την πατρότητα του τραγουδιού «My Number One», με το οποίο η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρώτη θέση στη Eurovision το 2005.

Ο συνθέτης Μάνος Ψαλτάκης, ισχυρίζεται πως η σύνθεση του τραγουδιού «My Number One», που πήρε την πρώτη θέση με την Ελενα Παπαρίζου το 2005 στην Eurovision, είναι δική του και πως ο Χρήστος Δάντης, πρώην φίλος και συνεργάτης του, το έκλεψε. Ο συνθέτης κινήθηκε νομικά πριν 12 χρόνια, με την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου να τον δικαιώνει.

Πριν λίγες ημέρες, ο Άρειος Πάγος, αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου, η οποία καταργούσε την πρωτόδικη απόφαση την οποία είχε κερδίσει ο Μάνος Ψαλτάκης και ξαναστέλνει την υπόθεση στην αίθουσα του δικαστηρίου. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.

O Μάνος Ψαλτάκης που διεκδικεί την πατρότητα του τραγουδιού από τον Χρήστο Δάντη, μιλώντας στο protothema δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Ένας αγώνα που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια φτάνει στο τέλος του. Πετάω κυριολεκτικά στα σύννεφα με την απόφαση του Αρείου Πάγου και πιστεύω πως θα δικαιωθώ 100%. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου, Έλλη Ρούσου, Ιωάννη Δεληκωστόπουλο αλλά και τους καλλιτέχνες που τόσα χρόνια με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα».

Από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Δάντης, μιλώντας στο protothema τόνισε «πως έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η υπόθεση γυρνάει στο Εφετείο. Δεν γνωρίζω ακόμα τον λόγο της ανάκλησης της απόφασης».