Τα νεότερα για την υγεία των κοριτσιών στο τροχαίο με τον Παντελίδη [photo+vds]

19.02.2016
Η Μυρσίνη Αρναούτη, 29 ετών, και η Ευφροσύνη Στυλιανή Κυριακού, 20 ετών, κάτοικος Ζωγράφου, ήταν τα δύο κορίτσια που βρίσκονταν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη στο μοιραίο τροχαίο.

Τα δύο κορίτσια αμέσως μετά το δυσάρεστο συμβάν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρω1νό» έγινε γνωστό πως έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και αναμένεται αναρρώσουν.

Η ενημέρωση από το νοσοκομείο την Πέμπτη ανέφερε πως τα δυο κορίτσια έφτασαν στο νοσοκομείο στις 9:15 το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου.

Η 20χρονη, Φρόσω Κυριακού, δεν είχε σοβαρά τραύματα. Υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση χωρίς ευρήματα από την αξονική, θλάση στον αυχένα που μπήκε κολάρο και κατάγματα στο δεξιό βραχίονα που αντιμετωπίστηκαν. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο θάλαμο της ορθοπεδικής πτέρυγας του Ευαγγελισμού.

Η 29χρονη, Μίνα Αρναούτη, έφτασε στο νοσοκομείο με ανοιχτά τραύματα δεξιά της θωρακικής χώρας, κατάγματα πλευρών και πνευμοθώρακα, ανοιχτά κατάγματα στο δεξί πόδι και κατάγματα στο δεξί χέρι. Έγινε σταθεροποίηση όλων των συστημάτων και μετά από ολόσωμη αξονική δεν βρέθηκαν ευρήματα σε κοιλιά και κεφάλι.

Έγινε αποκατάσταση των βλαβών του θώρακα όπου μπήκαν μοσχεύματα αντί των πλευρών. Αυτή την ώρα γίνεται η επέμβαση από τον ορθοπεδικό για την αποκατάσταση των καταγμάτων. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή και τα πρώτα δυο 48ωρα είναι πολύ κρίσιμα. Το χειρουργείο θα κρατήσει μέχρι το πρωί ενώ μετά η κοπέλα θα νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη ΜΕΘ.

Δείτε τι δήλωσε η μητέρα της 29χρονης κοπέλας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

«Εγώ το είδα στο facebook ότι είχε τροχαίο ο Παντελίδης και ότι είχε και δύο κοπέλες μαζί του. Επειδή ήταν φίλοι με την κόρη μου, τρώγανε, βγαίνανε, είχαν καλές σχέσεις, λέω “έχει πλάκα να ήταν μαζί”. Για τον Παντελή τι να πω… Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», είπε η μητέρα της 30χρονης ενώ όταν τελείωσε το χειρουργείο της κόρης της, είπε: «Καλά είναι, καλά πήγε το χειρουργείο. Είναι κρίσιμες οι επόμενες ώρες, αλλά μέχρι στιγμής είναι σταθερή η κατάσταση. Το έχουν χειρουργήσει το παιδί στο θώρακα, στο πόδι και στο χέρι. Στην εντατική είναι. Ευτυχώς το χέρι και το πόδι έχουν σωθεί».