Ποια είναι η συγγραφέας που τα "εχωσε" στον Κανάκη για τον πατέρα του [photos]

02.06.2015
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στο ελληνικό ίντερνετ μετά τα όσα δήλωσε η συγγραφέας Δάφνη Χρονοπούλου στο προσωπικό της blog σχολιάζοντας την απόφαση του Αντώνη Κανάκη να εκδώσει βιβλίο για τον πατέρα του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Το άρθρο της, που είχε τίτλο «Περί κανιβάλων: Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας!» δέχθηκε κανονική επίθεση από αρνητικά σχόλια στα social media.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ που έχει και ο ίδιος γράψει ένα εξόχως συγκινητικό βιβλίο για τη δική του μητέρα που δεν είναι πια εν ζωή (το Κατερίνα, που παρουσιάστηκε φέτος και σε θεατροποιημένη μορφή στο θέατρο Θησείον) πήρε θέση στο ζήτημα γράφοντας στο facebook : «Δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη. Αυτό που ξέρω, ωστόσο, είναι ότι η μνήμη των γονιών του καθενός είναι ιερή, και του ανήκει απόλυτα, και ότι όποιος τρίτος την προσβάλλει είναι το ομηρικό 'άχθος αρούρης'».

%PHOTO4%
Ποια, όμως, είναι τελικά η Δάφνη Χρονοπούλου;

Διαβάζουμε στο protothema, πως η ίδια είναι αρκετά ενεργός χρήστης στα social media και αυτοπροσδιορίζεται ως συγγραφέας, ποιήτρια και blogger.
Γεννήθηκε στην Aθήνα και ζει στη Μύκονο. Όπως η ίδια αναφέρει έχει γράψει, τα εξής βιβλία: «Oι Προεκτάσεις της Mαύρης Kάλτσας», «Iαπωνικά Λουλούδια Του Tσαγιού», «Όνειρο Mέσα Σε Όνειρο», «Tρεις Iστορίες», «H Πόρτα Tης Ληνώς».

Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Αντώνη Κανάκη, μέσα από την εκπομπή του, «Ράδιο Αρβύλα».