Άρρωστη και για δέσιμο η Μελέτη;

05.01.2015
Η Ελεoνώρα Μελέτη έχει αναφέρει και παλαιότερα σε συνεντεύξεις της για τη βοήθεια που της έχει προσφέρει η ψυχανάλυση και για τις άσχημες κριτικές που έχει δεχθεί κατά καιρούς και λόγω των εκπομπών της αλλά και των δηλώσεων της.

Στην τελευταία της συνέντευξη στο ΟΚ, μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για την δύσκολη διαδικασία απέναντι από τον ψυχαναλυτή σχολιάζοντας πως της έμαθε πολλά πράγματα για τον εαυτό της και πως ήταν πολύ επώδυνο γι εκείνη.

«Η ύπνωση είναι μορφή ψυχοθεραπείας, όπου κάνεις αναπρογραμματισμό στο υποσυνείδητο. Ακούω πολλούς επώνυμους να λένε ότι έχουν κάνει ψυχανάλυση, χωρίς καν να ξέρουν τι είναι. Για να πεις ότι κάνεις ψυχανάλυση, πρέπει να επισκέπτεσαι έναν ειδικό τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα και είναι μία εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία που δεν την αντέχουν πολλοί. Εγώ το έκανα στα 24 μου για έξι μήνες» δήλωσε.

Επίσης η παρουσιάστρια πρόσθεσε πως είναι εξαιρετικά επώδυνο να ανακαλύπτεις ότι δεν ζεις τη ζωή που θέλεις και ότι ορισμένες επιθυμίες σου είναι ουσιαστικά «φορεμένες» από την κοινωνία και έσα από την ψυχανάλυση έψαξε, για παράδειγμα, να βρει γιατί δεν την νοιάζει να γίνει μητέρα ή γιατί δεν την απασχολεί να παντρευτεί.

«Έχω διαβάσει να γράφουν για μένα ότι είμαι άρρωστη, δυστυχισμένη, για δέσιμο και πραγματικά στενοχωριέμαι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που είναι χωμένοι στην άγνοια και δεν έχουν συναίσθηση τι γίνεται μέσα τους και γύρω τους» συμπλήρωσε.