Πλούταρχος: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για τρία εκατομμύρια ευρώ

15.10.2013
Μπλεξίματα με την εφορία έχει ο Γιάννης Πλούταρχος, αφού δημοσιεύματα τον φέρνουν να έχει... ξεχάσει να δηλώσει το... ευτελές ποσό των 2.793.955 ψόροευρώ.

Και τούτη είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, που το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά του αοιδού. Και ως φαίνεται η... ψαριά ήταν μεγάλη, αφού ο Πλούταρχος κατά την περίοδο 2002 – 2011 ήταν… ξεχασιάρης και δεν έκοβε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου το «καλύτερο παιδί» του ελληνικού πενταγράμμου δεν είχε κόψει αποδείξεις για 14 από τις συναυλίες που είχε συμμετάσχει και από τις οποίες είχε βγάλει 808.000 ευρώ, παρακαλώ! Ενώ γι άλλες δραστηριότητές του, την περίοδο 2005 – 2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία, ύψους 1.985.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως είπαμε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πλούταρχος έχει μπλεξίματα με τον ΣΔΟΕ. Τον Μάρτιο του 2012, η εφορία είχε δεσμεύσει το πολυτελές σκάφος, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί παράνομα ως επαγγελματικό και εμφανιζόταν να ανήκει σε εταιρεία αναψυχής.

Τότε ο αοιδός πλήρωσε φόρο 300.000 ευρώ για να αποδεσμευτεί και να γλιτώσει να κατηγορηθεί ακόμη και για λαθρεμπόριο.

Πάντως, η Μαρία Κακοσαίου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο «πασίγνωστος τραγουδιστής» είναι ο σύζυγος της. «Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Έχουμε τελειώσει με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ», δηλώνει.

Και προσθέτει: «Δεν είμαστε εμείς. Δεν πρόκειται για τον Γιάννη. Ο δικός μας φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μας έκαναν δεκαετή έλεγχο και τελειώσαμε. Οτιδήποτε άλλο διαδικαστικό υπάρχει θα τακτοποιηθεί μέσω της εφορίας μας πια. Έχουμε τελειώσει με το ΣΔΟΕ. Θα μας άφηναν να φύγουμε αν είχαμε αποκρύψει 2.739.955 ευρώ; Είναι δυνατόν; Θα τρέχαμε να βρούμε από πού θα τα καλύψουμε. Δε θα ήμασταν εδώ για να το συζητάμε».

Πηγή: Espresso