Πως θα λένε την μπέμπα Σαρκοζί;

21.10.2011
Η κόρη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας γεννήθηκε πριν από δύο μέρες και χθες η μανούλα της ανακοίνωσε επίσημα και το όνομά της.

Η κόρη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας γεννήθηκε πριν από δύο μέρες και χθες η μανούλα της ανακοίνωσε επίσημα και το όνομά της.

Όπως έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Κάρλα Μπρούνι (Carla Bruni) εκείνη και ο σύζυγός της, Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy) ονόμασαν τη μικρή, Τζούλια (Giulia).

"Είμαι βαθιά συγκινημένη από τα πολλά συγχαρητήρια μηνύματα που έχω λάβει από τη στιγμή που γεννήθηκε η κορούλα μας, Τζούλια", έγραψε επίσης η 43χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας στο σάιτ της, ευχαριστώντας μαζί με τον σύζυγό της, φυσικά, τους ανθρώπους που στάθηκαν με αυτό τον τρόπο κοντά τους.

Το όνομα που επέλεξε το προεδρικό ζεύγος για το πρώτο τους παιδάκι είναι ευρωπαϊκό, αν και από τη γραφή του και μόνο γίνεται ξεκάθαρο ότι η "επιρροή" ήταν χωρίς αμφιβολία ιταλική.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ειδικό λεξικό των ονομάτων πρόκειται για ένα όνομα "ζωντανό, προσαρμόσιμο, έτοιμο να ξεχωρίσει και γεμάτο έμφυτη περιέργεια". "Η Τζούλια είναι αυθεντική, ελιτιστική, της αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες –αν και ίσως περισσότερες από όσες πρέπει- και ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της", συμπληρώνει το λεξικό για το όνομα της μπέμπας Σαρκοζί.

Όσο για την προφορά του ονόματος της μικρής; Οπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, δεν είναι γνωστό αν αυτή θα είναι θα είναι η ιταλική "Τζούλια" (με βάση τη χώρα καταγωγής της μαμάς Κάρλα), η γαλλική "Ζουλιά" ή η ουγγρική "Γιούλια" (θυμίζουμε ότι ο Σαρκοζί είναι μισός Ούγγρος). Θα μάθουμε, πάντως, σύντομα.

Στο μεταξύ, τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας, λέγεται ότι είναι ενθουσιασμένα από την άφιξη της μικρής αδελφής τους. Η Μπρούνι έχει έναν γιο από τη σχέση της με τον Γάλλο φιλόσοφο Ραφαέλ Ενθοβέν (Raphael Enthoven), τον 10χρονο Ορελιέν (Aurelien), ενώ ο Σαρκοζί έχει δύο γιους από τον πρώτο του γάμο με την Μαρί-Ντομινίκ Κουλιολί (Marie-Dominique Culioli) -τον 26χρονο Πιερ και τον 24χρονο Ζαν- και τον 14χρονο Λουί από τη δεύτερη σύζυγό του Σεσιλιά Σιγκανέ-Αλμπενίζ (Cecilia Ciganer-Albeniz).

Ζωή Κίττα

Γίνε φίλη μας και στο Facebook. Κάνε Like στο Womenonly.gr