Τελευταία προθεσμία!

01.08.2011
Θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης το πρώην μοντέλο Τεό Θεοδωρίδης; Τόσο εκείνος όσο και η δικηγόρος του λέγεται πως θα φέρουν άμεσα στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν έμπορος, αλλά χρήστης και εξαρτημένος.

Tέσσερα κιλά κοκαΐνης αποτέλεσαν το «διαβατήριο» του Τεό Θεοδωρίδη για τις φυλακές Διαβατών. Η σύλληψή του είχε γίνει με άκρως κινηματογραφικό τρόπο τον Φεβρουάριο του 2009 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 18 ετών. Η υπόθεση έμοιαζε να έχει ξεχαστεί, να όμως που τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη νέα στοιχεία. Εκτός των άλλων, ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της υπεράσπισης είναι η νέα του ζωή μέσα στις φυλακές.

Ο Τεό Θεοδωρίδης έχει μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ αθλείται καθημερινά και περνά τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας. Είναι όλα αυτά ικανά να τον οδηγήσουν στο αποφυλακιστήριο; Αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες, που θα κατατεθούν στο δικαστήριο τα νέα στοιχεία. Εως τότε, το πρώην μοντέλο προσπαθεί να περάσει τη νέα του εικόνα προς τα έξω. «Νιώθω νικητής, αφού ξέμπλεξα από τη χρήση και δεν είμαι άρρωστος», είχε δηλώσει πρόσφατα. Ετσι, έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να γίνεται πιο κοινωνικός και ομιλητικός με τους ανθρώπους εκτός φυλακής. Σε αντίθεση με τον πρώτο καιρό, που δεν ήθελε να μιλήσει ούτε καν με τον δικηγόρο του.

Η υπερασπιστική γραμμή θα στηριχθεί βέβαια στο θέμα της εξάρτησής του, από ουσίες, κάτι που και ο ίδιος είχε πεί και στην απολογία του: «Πριν από την εμπλοκή μου με το μόντελινγκ ξεκίνησα να κάνω χρήση LSD, ecstasy, μαριχουάνας, χασίς και κυρίως κοκαΐνης. Εχω κάνει και χρήση ηρωίνης, απλώς δεν έκανα ενέσεις διότι λόγω του επαγγέλματός μου δεν θα μπορούσαν να τρυπηθώ.

Ομως, έχω χάσει πολλές δουλειές μόδας επειδή έπαιρνα υπνωτικά, ηρεμιστικά και Βάλιουμ και αργούσα στα ραντεβού μου. Είμαι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, κυρίως την κοκαΐνη, και κάνω πολλά χρόνια χρήση. Ποτέ δεν ήθελα να παραδεχτώ πως ήμουν εθισμένος, γι’ αυτό και δεν ζήτησα ποτέ βοήθεια. Eκανα κάποια προσπάθεια, παίρνοντας χάπια από ιδιωτικούς γιατρούς, κυρίως ηρεμιστικά και υπνωτικά, αλλά δεν συνέχισα γιατί υπήρχε κίνδυνος να δημοσιοποιηθεί το θέμα, όπως έγινε σε περιπτώσεις ηθοποιών».

Ανθρώπινες απώλειες.
Oπως ήταν αναμενόμενο, όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες που τον βαραίνουν και αργότερα, όταν πέρασε την πόρτα των φυλακών, πολλοί από τους λαμπερούς φίλους του τον αγνόησαν. Το μεγαλύτερο πλήγμα που βίωσε ήταν από την τελευταία του σχέση, την Juliana. Μια εκρηκτική Βραζιλιάνα, μοντέλο και αυτή, που όλα έδειχναν ότι θα γινόταν η δεύτερη γυναίκα της ζωής του (Ο Θεοδωρίδης είχε ήδη έναν γάμο στο ενεργητικό του, με το μοντέλο Νάνσυ Παντοπούλου, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη).

Λίγες μέρες μετά τα γενέθλια της Juliana, έγινε η σύλληψη του Θεοδωρίδη στη Βουλγαρία. Εκείνη δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά τον πρώτο καιρό της φυλάκισής του προσπαθούσε να επικοινωνεί μαζί του όσο πιο συχνά γινόταν. Μέχρι που η επικοινωνία από την πλευρά της σταμάτησε εντελώς. Αιτία; Ο γάμος της με έναν συμπατριώτη της, ονόματι Marchello, που προφανώς ήταν πιο εύκολη περίπτωση από τον Τεό των σκανδάλων!

Η άνοδος και η πτώση
«O γιος του μανάβη», όπως αποκαλούσε και ο ίδιος χαριτολογώντας τον εαυτό του έζησε μια ζωή σαν αμερικάνικη ταινία, όχι όμως με happy end. Eγινε γρήγορα περιζήτητο μοντέλο και μάλιστα εκτός συνόρων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που όταν έμαθαν για την ανάμειξή του με τα ναρκωτικά έπεσαν από τα σύννεφα. Η «αποκάλυψη» έγινε εξαιτίας ενός δέματος που είχε αυτόν ως παραλήπτη και ερχόταν από την Κολομβία. Μέσα σε αυτό ήταν κρυμμένα 4 κιλά κοκαίνης. Ο

ίδιος αναφέρει στην κατάθεσή του: «Από τα γραφεία της εταιρίας courier έμαθα ότι ήρθε το δέμα. Μου τηλεφώνησαν από εκεί ζητώντας τον κ. Γιωτόπουλο (σ.σ. ήταν το όνομα που είχε δηλωθεί ως παραλήπτης). Φοβόμουν να πάω να πάρω το δέμα, αλλά φοβόμουν και να μην πάω να το πάρω. Είχα πολλούς δισταγμούς και δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί είχα ταχυκαρδίες, άγχος και ασταθή πίεση. Αντιλήφθηκα ότι δεν μπορούσα να πάω εγώ να παραλάβω το δέμα ως «Γιωτόπουλος» γιατί είμαι γνωστός από τηλεοπτικές εμφανίσεις και φωτογραφήσεις και ίσως με αναγνώριζαν. Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνθηκα στους δύο άλλους.

Συναντήθηκα στα Μουδανιά μαζί τους και από κει ο ένας από τους δύο πήγε να πάρει το δέμα. Κανείς από τους συγκατηγορούμενούς μου δεν φταίει. Περίμενα έξω από το γραφείο να παραλάβει το δέμα. Είδα δύο ανθρώπους να μπαίνουν μετά τον φίλο μου μέσα στο γραφείο, του τηλεφώνησα και του είπα: «Mην το πάρεις το δέμα». Στη συνέχεια, φοβήθηκα, τον άφησα κι έφυγα.

Έφτασα με το αυτοκίνητο μέχρι την Εκθεση της Θεσσαλονίκης και από εκεί πήρα ταξί και πήγα μέχρι τον Προμαχώνα, επειδή αισθάνθηκα φόβο και πανικό. Η αλήθεια είναι ότι στη διαδρομή σκέφτηκα να πάω στον Προμαχώνα όταν είδα το διαβατήριο του συνεργάτη του κουμπάρου μου μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου».Στην συνέχεια ο Θεοδωρίδης πήγε στη Βουλγαρία, όπου προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία και μετά στο Ντουμπάι. Oμως συνελήφθη.

Who is who
Είχε πάρει μαθήματα υποκριτικής στο New York Academy. Αν και είχε γραφτεί ότι είχε σχέση με τη Βίκυ Κουλιανού, ο ίδιος το είχε διαψεύσει. Συμμετείχε σε καμπάνιες μεγάλων οίκων και ήταν φίλος με τους Dolce & Gabanna, τον Rocco Βarocco και τον Diego Dolcini.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΓΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ