Τι έγινε το τελευταίο βράδυ;

06.06.2008
Κρίμα! Έτσι, με μία μόνο λέξη υποδεχθήκαμε την είδηση που «έκοψε» την ανάσα. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ο γοητευτικός ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή στα 56 του, όταν το κορμί του παραδόθηκε στη μανία ενός δολοφονικού μαχαιριού, ξημέρωμα της Τετάρτης.
Κρίμα! Έτσι, με μία μόνο λέξη υποδεχθήκαμε την είδηση που «έκοψε» την ανάσα. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ο γοητευτικός ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή στα 56 του, όταν το κορμί του παραδόθηκε στη μανία ενός δολοφονικού μαχαιριού, ξημέρωμα της Τετάρτης. Άγνωστοι οι δράστες μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο. Το μόνο σίγουρο, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, είναι ότι ο δολοφόνος χτύπησε με ιδιαίτερο μένος. Ποια η αιτία; Τι προηγήθηκε; Τι πυροδότησε αυτό το πάθος; Υπήρξαν ουσίες, αλκοόλ ή κάτι άλλο που έφερε τον Νίκο Σεργιανόπουλο αντιμέτωπο με αυτό το σκληρό τέλος;

Φοβάμαι το θάνατο και τη μοναξιά των γηρατειών, είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη στο ΛΟΙΠΟΝ τον περασμένο Φεβρουάριο και τελικά ο φόβος του ως προς το πρώτο βγήκε αληθινός.

Ο ηθοποιός βρέθηκε χθες το πρωί στις 07.10 από την οικιακή του βοηθό στο σπίτι του, στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι. Έφερε μαχαιριές στο λαιμό και στην πλάτη, ενώ ήταν ξαπλωμένος ανάσκελα στο πάτωμα και γυμνός!

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία, το θύμα έφερε 7 μαχαιριές στο λαιμό και στην πλάτη του. Αν και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η ασφάλεια, επειδή διενεργούσε έρευνα, δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ανεπίσημα γινόταν λόγος για άγριο έγκλημα ερωτικού πάθους ή για έγκλημα που σχετίζεται με το χώρο των ναρκωτικών. Το ενδεχόμενο της ληστείας έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά, αν και το σπίτι ήταν ανάστατο και φαινόταν καθαρά ότι οι δράστες είχαν ψάξει το χώρο. Μάλιστα, οι έρευνες της αστυνομίας, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κινούνται σε σκοτεινά στέκια της Αθήνας όπου είχε θεαθεί ο ηθοποιός και σε συναναστροφές με τυχαίους ερωτικούς συντρόφους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πόρτα του σπιτιού είχε παραβιαστεί από μέσα στην προσπάθεια των δραστών ή του δράστη να βγουν από την οικία. Μάλιστα, λέγεται ότι στο χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν πολλά ποτήρια και κουτάκια μπίρας, που οδηγούν τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού στο συμπέρασμα πως το προηγούμενο βράδυ ο ηθοποιός είχε παρέα στο διαμέρισμά του. κατά μία εκδοχή, που ερευνάται, στο διαμέρισμα του Παγκρατίου ήταν παρέα ηθοποιών, εκ των οποίων κάποιοι αποχώρησαν νωρίτερα και κάποιοι παρέμειναν. Επίσης, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε διασκορπισμένη στο σαλόνι λευκή σκόνη, που εικάζεται πως είναι κοκαϊνη. Αν και αρχικά η αστυνομία έδειχνε ότι προσανατολίζεται προς ένα δράστη, πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι δράστες να ήταν περισσότεροι.

Χθες το πρωί κι ενώ η νεκροφόρα περίμενε κάτω από το σπίτι του θύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοψία, συντετριμμένος κατέφθασε ο σκηνοθέτης και καλός φίλος του Νίκου Σεργιανόπουλου Αλέξανδρος Ρήγας. Λίγες ημέρες νωρίτερα από τη δολοφονία του ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε συναντηθεί με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει πράγματα που θα βοηθήσουν να λυθεί το μυστήριο και θα τα καταθέσει σήμερα επίσημα στην Ασφάλεια Αθηνών.

Ο άτυχος ηθοποιός είχε βρεθεί και πάλι πριν από μερικούς μήνες στο επίκεντρο της επικαιρότητας όταν είχε συλληφθεί στην περιοχή του Κολωνού με μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν άρρωστος και ότι τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική του χρήση. ωστόσο, φαίνεται πως τελευταία ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε αναπτύξει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

Γεννημένος καλλιτέχνης
Γεννημένος στη Δράμα, ο Νίκος Σεργιανόπουλος αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Από τα πρώτα χρόνια της φοίτησής του συμμετείχε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά του με την υποκριτική. Επόμενος σταθμός του το Θέατρο «Αθηνών» στην Αθήνα, όπου υποδύθηκε τον Ρόμπερτ στο «Πέρα απ τον ορίζοντα» του Ευγένιου ΟΝηλ. Με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης αναδείχθηκε σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Ωστόσο, το μεγάλο «μπαμ» έγινε με τους «Δύο ξένους» του Αλέξανδρου Ρήγα, που ήταν από τα άτομα του πολύ στενού του περιβάλλοντος μέχρι το τέλος της ζωής του. Μάλιστα, σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε μετά την περιπέτειά του με τα ναρκωτικά στο ΛΟΙΠΟΝ ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε δηλώσει πως τον φωνάζουν ακόμη στο δρόμο «Κωνσταντίνο Μαρκορά» και θα ήθελε πολύ να παίξει και πάλι το συγκεκριμένο ρόλο σε ενδεχόμενο remake.