Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. τυρί μπρι, χωρίς το λευκό του στρώμα
- 1 1/3 φλιτζ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
- 2 ποτηράκια σαμπάνια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι, λευκό
Για το σερβίρισμα:
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο χυμό λεμονιού.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε τη σαμπάνια, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό αφρώδες.