Κόκορας με χυλοπίτες

14.03.2011

Υλικά:

  • 500 γραμμ. χυλοπίτες
  • 1 κόκορας χωριάτικος, σε μερίδες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ανδριώτικο τυρί, βολάκι, τριμμένο

Εκτέλεση: Σοτάρουμε ελαφρά τον κόκορα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε λάδι, νερό, ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν είναι έτοιμος, βράζουμε ελάχιστα τις χυλοπίτες στο ζουμί του. Τοποθετούμε τον κόκορα σε ταψάκι ή γάστρα, προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με βολάκι.

Από: «Η Αρχόντισσα του Αιγαίου»