Ομελέτα (Από την Τήνο)

13.04.2010

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 5-6 αβγά
  • Τηνιακό (ή άλλο της αρεσκείας σας) τυρί τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

2. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε μέχρι να μισομαλακώσουν.

3. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε το τυρί.

4. Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τις αγκινάρες. Αφού ψηθεί από τη μια πλευρά, γυρίζετε την ομελέτα και από την άλλη.