Ξεροτήγανα με μέλι και καρύδια

27.04.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 ποτηράκια λικέρ μαρασκίνο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μέλι, κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
  • σπορέλαιο ή σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά και προσθέτουμε λίγο λίγο το λικέρ. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια ζύμη σφιχτή και σταθερή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και έπειτα ξαναζυμώνουμε απαλά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε σε τετράγωνα ή ρόμβους με μυτερό μαχαιράκι. Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τη ζύμη προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα κομμάτια. Αφήνουμε τα ξεροτήγανα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με χοντροκοπανισμένα καρύδια, κανέλα και μέλι.