Ντολμαδάκια με φακές

05.03.2012

Υλικά

  • 500 γραμμ. αμπελόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού δυόσμος
  • 1 κούπα ρύζι νυχάκι
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γραμμ. φακές χοντρές

Εκτέλεση

1. Αφού έχετε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα, βάζετε τις φακές να σουρώσουν.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι να ροδίσει. Ρίχνετε το ρύζι, αφού το έχετε πλύνει πρώτα.

3. Στη συνέχεια προσθέτετε το άλατι, το πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

4. Στο τέλος ρίχνετε το δυόσμο να πάει παντού και να μαραθεί. Βάζετε και τις φακές και ανακατεύετε για 2 λεπτά.

5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζετε να τυλίγετε τα αμπελόφυλλα βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

6. Τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με μισό ποτήρι νερό και λεμόνι.

7. Τα βράζετε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Σημείωση: Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Για να μη σας ανοίξουν τα ντολμαδάκια, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο όσο βράζουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ