Τι έχουμε:
- φύλλο κρούστας (8 φύλλα)
- 5 αβγά
- 400 γραμ. φέτα
- 150 γραμ. κασέρι
- 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 6 κουταλιές λάδι ελιάς
- 8 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 8 φλιτζ. γάλα φρέσκο
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και σε ένα άλλο τρίβουμε τα τυριά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι από το γάλα, βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει και πριν φουσκώσει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του κρύου γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει, βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ανακατεύοντας το βούτυρο και μόλις η κρέμα κρυώσει, ρίχνουμε τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε 4 φύλλα, αλείφοντάς τα και αυτά με λάδι και αφήνουμε τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν στο εσωτερικό του ταψιού και πάνω από τη γέμιση.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τη γέμιση και τα κόβουμε, ακριβώς στο μέγεθος του ταψιού, τα πατάμε με τα δάχτυλά μας στις άκρες, ώστε να κολλήσουν καλά με τα κάτω φύλλα που έχουμε γυρίσει προς τα μέσα.
Βάζουμε την τυρόπιτα να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ο C, για μισή ώρα περίπου.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αν βάλουμε περισσότερα ασπράδια αβγών στην τυρόπιτά μας θα γίνει πιο αφράτη.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ροδίτης.