Πολίτικη

12.08.2010

Yλικά

  • ½ λάχανο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 3 καρότα
  • 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το τρίβουμε για 5 λεπτά με το χέρι μας με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά του. Καθαρίζουμε και περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Bάζουμε σε μπολ το λάχανο, τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το ξίδι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα, μέχρι να μαριναριστεί η σαλάτα. Σερβίρουμε την πολίτικη σαλάτα μας αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο.

Tip: H πολίτικη σαλάτα γίνεται ακόμα νοστιμότερη αν την ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, ενώ διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.