Ριγκατόνι με σπαράγγια

24.09.2009
Διαφορετικό, υγιεινό και νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 1 πακετάκι ριγκατόνι
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 1 φλιτζ. φλούδες παρμεζάνας
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε έναν πόντο από τις κάτω άκρες τους και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου.

Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Συγχρόνως, βράζουμε τα ριγκατόνι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το λάδι ελιάς για να μη μας κολλήσουν.

Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ και σοτάρουμε τα σπαράγγια, κομμένα στη μέση (εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε τρία κομμάτια).

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τις φλούδες παρμεζάνας, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.

Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα σπαράγγια.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή
Για να διατηρήσουν τα σπαράγγια το πράσινο χρώμα τους, αφού τα βράσουμε, τα βουτάμε σε παγωμένο νερό.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινη Μαντηλαριά.