Τι έχουμε:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 2 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ρύζι:
- 1 1/2 φλιτζ. ρύζι
- 4 φλιτζ. νερό
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το μοσχαράκι, το σκουπίζουμε και πάνω σε μια επιφάνεια κοπής το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ και, όταν κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για να σοταριστούν. Οταν το κρεμμύδι χρυσίσει, προσθέτουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, το σκόρδο και το μπαχάρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε τις λωρίδες της πιπεριάς, ένα ποτήρι νερό ακόμα και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου η σάλτσα πήξει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι και όταν βράσει προσθέτουμε το ρύζι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 4-5 λεπτά ούτως ώστε να τραβήξει τους υδρατμούς από το ρύζι.
Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τη σάλτσα.
Συμβουλή
Εάν βάλουμε δύο κουταλιές λεμόνι όταν βράζει το ρύζι, θα γίνει σπυρωτό.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Cabernet.