Κρεμ μπριλέ

27.08.2009
Γαλλική πανδαισία!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 4 αβγά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη λευκή
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη καστανή

Τι κάνουμε:

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι των αβγών, με αργές κινήσεις, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά και τη λευκή ζάχαρη.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου γίνει η κρέμα παχύρρευστη. Κατόπιν αδειάζουμε την κρέμα σε μια πυρίμαχη φόρμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά της με καστανή ζάχαρη, προσέχοντας να μη μείνουν ακάλυπτα σημεία. Σκεπάζουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε όλο το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, τη βάζουμε στον φούρνο, χωρίς να τον έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε την κρέμα στους 250οC, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ανάβουμε το γκριλ και αφήνουμε τη φόρμα, για όση ώρα χρειάζεται ώστε να καεί η ζάχαρη.
  • Οσο ψήνεται η κρέμα, η πόρτα του φούρνου θα πρέπει να είναι ανοιχτή, ώστε να καεί η ζάχαρη, να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η κρέμα να παραμείνει χλιαρή.
  • Σερβίρουμε την κρέμα ζεστή, όπως είναι, μέσα στην φόρμα.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό καμινέτο για να φτιάξουμε την κρούστα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ