Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και σοκολάτα

09.04.2009

Υλικά:

  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χονδροκομμένα και ασπρισμένα
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό γφλούδες πορτοκαλιού και ξύσμα
  • 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και μόλις κάψει ρίχνω το σιμιγδάλι. γΑνακατεύω με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.

Ρίχνω και τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν και τότε ρίχνω τα υλικά του σιροπιού που έχουν βράσει όλα μαζί για 5 λεπτά (νερό, ζάχαρη, πορτοκάλι, κανέλα) προσεκτικά και σιγά σιγά ρίχνω το σιρόπι.

Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και να γίνει σαν χοντρός τραχανάς.

Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα.

Αφήνω για 10 λεπτά.

Παίρνω φόρμα στρογγυλή, βάζω μια στρώση χαλβά, ρίχνω σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.

Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και σερβίρω με σκόνη κανέλας.

Για λείο και μαλακό χαλβά χρησιμοποιώ ψιλό σιμιγδάλι.

Για αφράτο χαλβά χονδρό σιμιγδάλι.