Μηλόπιτα και για τις γιορτές - Η συνταγή που θα σε "σώσει"

09.12.2021
Μηλόπιτα και για τις γιορτές - Η συνταγή που θα σε "σώσει"
Μπήκαμε σε χριστουγεννιάτικο mood αλλά δεν κάνουμε μόνο γιορτινά γλυκά. Λόγω εποχής, τα μήλα έχουν ακόμη την τιμητική τους οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Και για να μην ψάχνεις, το κάναμε εμείς για σένα. Βρήκαμε την πιο εύκολη -και εγγυημένα επιτυχημένη- συνταγή από τα χεράκια του Τάσσου Αντωνίου και τη μοιραζόμαστε.

Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 5 μήλα κόκκινα ή πράσινα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  • Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά.
  • Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
  • Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες.
  • Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Ξεφορμάρουμε.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Τάσος Αντωνίου
mamapeinao.gr