Πένες Αματριτσιάνα

25.10.2016
Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένη γεύση πολλών. Δοκιμάστε τρεις κλασικές συνταγές που σας προτείνουμε και ενθουσιάστε τους καλεσμένους σας.

ΥΛΙΚΑ

• 400 γρ. πένες
• 3 κουτ. σούπας λάδι
• 150 γρ. παντσέτα ή μπέικον
• 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
• 450 γρ. ντομάτα τριμμένη
• 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε την παντσέτα (ή το μπέικον) με την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με το τριμμένο τυρί.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book