Μπισκότα με βρώμη, κράνμπερι και κομματάκια σοκολάτας

05.02.2014

Προετοιμασία: 12 λεπτά
Ψήσιμο: 14 λεπτά

Υλικά για 12 μπισκότα

1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

120 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. τσαγιού άσπρη ζάχαρη (κρυσταλλική)

1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης

1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα αυθεντικά κράνμπερι (Ocean Spray)

σοκολάτα (120 γρ.) κουβερτούρα (60% κακάο) σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την καστανή και την άσπρη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και κατόπιν τη βανίλια. Σε ξεχωριστό σκεύος, αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά. Τα ρίχνουμε στο μίγμα του αυγού και ανακατεύουμε μέχρι αυτό να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε τα αποξηραμένα κράνμπερι, τη βρώμη και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Με ένα σκουπ παγωτού, παίρνουμε ποσότητες από το μίγμα και τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 13 με 15 λεπτά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένια όψη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.