Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- Νερό
Εκτέλεση
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και ξαλμυρίζετε για 12-15 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε. Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες και σοτάρετε λίγο ακόμα. Στη συνέχεια στρώνετε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τα κάτω. Προσθέτετε το μαϊντανό, την ντομάτα, το πιπέρι και τόσο νερό ώστε να σκεπάζεται το φαγητό. Βράζετε για μισή ώρα ακόμα το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.