Κοτόπουλο με πιπεριές και πατάτες

23.05.2013

Yλικά

8 μπούτια κοτόπουλου

4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες

2 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό γλυκό

2 κουτ. σούπας βούτυρο

6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

1 πορτοκάλι (τον χυμό του)

1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χοντροκομμένες

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Βάζουμε το αλεύρι σε πιάτο και κυλάμε μέσα το κοτόπουλο ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 8 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρασιά και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τον ζωμό και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μία ώρα και 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, βράζουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ