Yλικά
175 γρ. αλεύρι
45 γρ. καλαμποκάλευρο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
170 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα 150 γρ. κεφαλοτύρι και το ζαμπόν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (κρατώντας 2 κουτ. σούπας για το άλειμμα) και ζυμώνουμε καλά. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Κόβουμε με κουπ πατ σε όποιο σχήμα θέλουμε. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου