ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
8 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
100 γρ. φέτα
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή μικρή
1/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
2 φέτες μορταδέλα
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Ανοίγουμε προσεκτικά κατά μήκος τους ένα «τούνελ» με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό και τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε μικρό μπλέντερ τη φέτα με τη μορταδέλα, το γάλα και την πιπεριά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Γεμίζουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει όρθιες σε αντικολλητικό ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20 λεπτά περίπου.