Ρολά με ελληνικά τυριά

18.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 8-12

Υλικά

-250 γρ. Βιτάμ κλασικό
-1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-180 γρ. μανούρι τριμμένο
-180 γρ. ανθότυρο τριμμένο
-3 αβγά
-100 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο
-20 γρ. σουσάμι
-ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Κόβουμε το πακέτο του χωριάτικου φύλλου σε ίσα κομμάτιατων 10-15 εκ. το καθένα.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε το μείγμα.

4. Στη συνέχεια απλώνουμε 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ.

5. Τοποθετούμε μια ποσότητα από τη γέμιση και κλείνουμε ρολάροντας.

6. Αλείφουμε τα ρολά εξωτερικά με το λιωμένο Βιτάμ που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

7. Τέλος, αλείφουμε με λίγο Βιτάμ ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα ρολά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΊC για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.