Yλικά
- 4 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
- 1 κουτ. γλυκού μαγιά
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- αλεύρι για τον πάγκο
Eκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, αλευρώνουμε τα χέρια μας και αναμειγνύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε για 3 ώρες σε ζεστό σημείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Mεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και της δίνουμε το σχήμα καρβελιού. Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τη χαράζουμε σε 3 σημεία. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα μικρό σκεύος γεμάτο νερό. Ψήνουμε το ψωμί για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 35 λεπτά.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ