Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τηγανίτες. Για τις τεμπέλικες μέρες τύπου Κυριακής, για τις ώρες που περιτριγυρίζεστε από μικρά και μεγάλα παιδιά και για όλες τις φορές που δεν θέλετε παααάλι σε …ψωμί την μαρμελάδα ή το μέλι ή κι εκείνο το τυράκι που σας τρελαίνει!
Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμ. 7 εκ. περίπου ή 35-40 διαμ. 4 εκ.)
6 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)
* Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πηρούνι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθήσει.
* Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου.
* Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ό,τι άλλο εμπνέει την γεύση σας.
Για περισσότερες συνταγές αλά Pandespani πατήστε εδώ.