Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζ. νιφάδες σοκολάτας
- 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. μαργαρίνη
- 6 αβγά
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- φορμάκια για μάφινς
- αλεύρι για τα φορμάκια
- 3 κουταλιές μαργαρίνη για τα φορμάκια
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. νερό
- 2 κουταλιές μέλι
Για το γαρνίρισμα:
- τρίμματα σοκολάτας
Τι κάνουμε:
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και μόλις απορροφηθεί, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε 1 κουταλιά από τις νιφάδες σοκολάτας και αφήνουμε για 2 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν λείο και ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε τα φορμάκια με τη μαργαρίνη, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα 3/4 από κάθε φορμάκι με το μείγμα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά το νερό και τη ζάχαρη. Τα σιγοβράζουμε, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Μόλις τα μάφινς ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα ξεφορμάρουμε, βουτάμε το πάνω μέρος τους στο σιρόπι ώστε να καλυφθεί, τα πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες σοκολάτας και τα σερβίρουμε, αφού κρυώσουν καλά με τρίμματα σοκολάτας.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τα μάφινς με τις λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.