Αν χρησιμοποιείτε πολύ το σκόρδο στην κουζίνα σας, για να μην μπαίνετε κάθε φορά στη διαδικασία να καθαρίσετε σκόρδα, δοκιμάστε να το κάνετε κρέμα.
Αν χρησιμοποιείτε πολύ το σκόρδο στην κουζίνα σας, για να μην μπαίνετε κάθε φορά στη διαδικασία να καθαρίσετε σκόρδα, δοκιμάστε να το κάνετε κρέμα. Βάλτε στο μπλέντερ 15 σκελίδες με μία πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές λάδι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν κρέμα. Τοποθετήστε την κρέμα σκόρδου σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει καλά και τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο. Διατηρείται περίπου για ένα μήνα.
Το ψωμί σας διατηρείται περισσότερο καιρό φρέσκο αν προσθέσετε στην ψωμιέρα ένα κλωνάρι σέλινο ή μια πατάτα καλά πλυμένη και στεγνή.
Όταν βράζετε πατάτες, προσθέστε μερικές σταγόνες ξίδι στο νερό, για να μη σπάσουν.
Για να ξεφλουδίσετε ευκολότερα τις βραστές πατάτες, μόλις βράσουν, περάστε τες αμέσως με κρύο νερό.
Για να καθαρίσετε πιο εύκολα το ψάρι σας, αφήστε το για μισή ώρα στην κατάψυξη, να σκληρύνει.
Για να ξεκολλήσει η πέτσα του ψαριού κατά το βράσιμο, αλείψτε το με μπόλικο λεμόνι πριν το βάλετε στην κατσαρόλα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ