Time

03.10.2007
Ο Κιμ Κι Ντούκ γνώριμος κι αγαπητός στο ελληνικό κοινό επιστρέφει με ένα συμβολικό ερωτικό δράμα που - όπως πάντα - θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Ένα μοντέρνο ζευγάρι ζει τη ροή της καθημερινότητας κι απολαμβάνει τις χαρές του έρωτα. Όμως η γυναίκα ξαφνικά καταλαμβάνεται από το φόβο ότι ο άνδρας μπορεί να κουραστεί από την εμφάνισή της, καθώς βλέπει, μέρα με τη μέρα, τον χρόνο να επιδρά πάνω της. Κρυφά θα υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση και θα αλλάξει τελείως την εμφάνισή της. Θα συναντήσει τον άνδρα έχοντας γίνει κυριολεκτικά αγνώριστη. Εκείνος πολύ πληγωμένος από την ξαφνική εξαφάνιση της γυναίκας, σιγά σιγά αρχίζει να ερωτεύεται τη «νέα» γυναίκα. Όταν όμως ανακαλύψει ποια είναι στην πραγματικότητα, υποβάλλεται κι αυτός σε πλαστική χειρουργική επέμβαση κι αλλάζει κι αυτός τη ταυτότητα του.

Πως μπορούμε να διατηρήσουμε τον έρωτα στη σχέση μας; Πως μπορούμε να μείνουμε αναλλοίωτοι στο χρόνο, πάντοτε επιθυμητοί και αρεστοί; Και τελικά τι είναι αυτό που κρατά «ζεστά» τα συναισθήματα μας;
Ο Κιμ Κι Ντούκ επιστρέφει μ’ ένα αλληγορικό ερωτικό δράμα γύρω από την απελπισία του έρωτα και το πέρασμα του χρόνου πάνω από το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, σαρκάζοντας την ανθρώπινη ματαιοδοξία.
Η ταινία μολονότι περιέχει πολύ όμορφα πλάνα -συναρπάζουν ιδιαίτερα οι λήψεις στο πάρκο των γλυπτών- και διαπνέεται από μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, δεν κατόρθωσε να μας διατηρήσει μέχρι τέλους το ενδιαφέρον, καθώς σε αρκετά σημεία η αφήγηση πλατειάζει χάνοντας την αρχική δυναμική της.


Γεωργία Οικονόμου
[email protected]