«Ο πληροφοριοδότης» με καταιγιστική δράση και 4 Όσκαρ [vds]

23.10.2015
Μία ταινία με καταιγιστική δράση, η οποία κέρδισε τέσσερα Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και μοντάζ καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, προβάλλεται απόψε από το Star.

«Ένας ισχυρός Ιρλανδός μαφιόζος τοποθετεί έμπιστούς του στο αστυνομικό τμήμα της Μασαχουσέτης. Στόχος του να μαθαίνει τις κινήσεις της αστυνομίας από την πηγή. Ένας από τους νεαρούς γκάνγκστερ σταδιακά ελίσσεται προς την κορυφή του τμήματος, χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.

Προσπαθεί, έτσι, να ανακαλύψει τον πληροφοριοδότη που έχει εισχωρήσει στην οργάνωση του αφεντικού του. Ο πληροφοριοδότης είναι ένας μυστικός πράκτορας της αστυνομίας, ο οποίος είναι στα ίχνη του γκάνγκστερ. Κάποια στιγμή κινδυνεύουν και οι δυο τους να αποκαλυφθούν και η σύγκρουση είναι μοιραία.

Ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοί του, όπως ο Κόπολα και ο Μπερτολούτσι, πάσχουν από ένα σύνδρομο κινηματογραφικού μεγαλοϊδεατισμού, ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρατήσει τις υπερβολές για χάρη των αγαπημένων του θεμάτων.

Με τον «Πληροφοριοδότη», γυρνάει στο μπαρουτοκαπνισμένο, πολυπρόσωπο φορμά των «Καλών Παιδιών», με μια δόση Απω Ανατολής, καθώς η εν λόγω ταινία διασκευάζει μια επιτυχία από το Χονγκ Κονγκ με τίτλο «Infernal Affairs».

Οι δύο ήρωες λειτουργούν ως καθρέφτες, δύο νέα παιδιά που θα μπορούσαν να είχαν ο ένας τη διαδρομή του άλλου, αλλά οι συγκυρίες και το περιβάλλον τους χώρισαν, μόνο και μόνο για να τους αντιπαραθέσουν δραματικά σε ένα αιματηρό και λυτρωτικό φινάλε.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 139 λεπτά
Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον, Τζακ Νίκολσον, Άλεκ Μπάλντουιν