Η Πόλη Των Ανθρώπων

26.05.2008
Αποτυχημένη ανακύκλωση της "Πόλης του Θεού", η "Πόλη των Ανθρώπων" είναι παράγωγο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που πήρε στο κατόπι δύο από τους νεώτερους πρωταγωνιστές της ανέλπιστης διεθνούς επιτυχίας του 2002.

Αποτυχημένη ανακύκλωση της "Πόλης του Θεού", η "Πόλη των Ανθρώπων" είναι παράγωγο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που πήρε στο κατόπι δύο από τους νεώτερους πρωταγωνιστές της ανέλπιστης διεθνούς επιτυχίας του 2002. Ο Ασέ και ο Γουάλας βαδίζουν πλέον στο δρόμο προς την ενηλικίωση, και ο Πάουλο Μορέλι θεώρησε χρέος του να το καταγράψει.

Παρόλο που εν έτη 2008 οι ανταλλαγές πυρών ελαχιστοποιούνται προκειμένου να εμβαθύνουμε περισσότερο στις εσωτερικές διαμάχες των δύο αδερφικών φίλων, τα οικογενειακά βάρη και η πατρική απουσία που τους ταλανίζουν δεν προσθέτουν τίποτα στο βιογραφικό της βραζιλιάνικης φαβέλας. Μπορεί ο Φερνάντο Μεΐρέλες να φρόντισε μερικά χρόνια πριν να μας αναισθητοποιήσει στη θέα ανηλίκων με όπλα, αλλά ο συνεχιστής του μάλλον αποφάσισε να τους αφοπλίσει για λάθος λόγους: η "Πόλη των Ανθρώπων" μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο να αποφύγει τους περιοριστικούς χαρακτηρισμούς που θα επηρεάσουν τη διεθνή πορεία της στα ταμία, παρά να εξερευνήσει τον ψυχισμό μιας ομάδας ανθρώπων που, θαρρείς, γεννήθηκαν για να εγκληματήσουν.

Δέσποινα Παυλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ