Μια εντυπωσιακή Κάρμεν στο Λυκαβηττό

07.06.2002
Το εντυπωσιακό χορόδραμα Carmen Flamenco του Ραφαέλ Αγκιλάρ παρουσιάζει το Μπαλέ Τεάτρο Εσπανιόλ την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ.
&00 Το εντυπωσιακό χορόδραμα Carmen Flamenco του Ραφαέλ Αγκιλάρ παρουσιάζει το Μπαλέ Τεάτρο Εσπανιόλ την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Συνδυάζοντας τους ρυθμούς του φλαμένκο και του μπολερό, o Ραφαέλ Αγκιλάρ και το Μπαλέ Τεάτρο Εσπανιόλ δημιούργησαν μία αισθησιακή παράσταση, πλούσια σε τολμηρές σκηνές χορού και ερωτικές χορογραφίες, η οποία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη και θεωρείται ως μία από τις πιο πειστικές μεταφορές της ιστορίας της Κάρμεν στη σκηνή.

Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα του Προσπέρ Μεριμέ και την έξοχη μουσική του Ζωρζ Μπιζέ, το χορόδραμα Carmen Flamenco αφηγείται τον τραγικό έρωτα της απείθαρχης, μυστηριώδους τσιγγάνας Κάρμεν με τον Δεκανέα Δον Χοσέ.

Η Κάρμεν, σύμφωνα με τον Αγκιλάρ, "αποτελεί την προσωποποίηση της διαβολικής γυναίκας η οποία καταπατεί όλους τους κοινωνικούς κανόνες, επιζητώντας την πραγματική ελευθερία". Η απαράμιλλη γοητεία της νεαρής τσιγγάνας αιχμαλωτίζει ακόμη και τον Δον Χοσέ, τον άνθρωπο που στο πρόσωπό του ενσαρκώνονται οι παραδοσιακοί θεσμοί της εποχής, όπως η ειλικρίνεια, η υπακοή και τα ευγενικά αισθήματα. Τυφλωμένος από ζήλια, ο Δον Χοσέ οδηγεί την Κάρμεν στο θάνατο, όταν εκείνη προδίδει την αγάπη τους για χάρη του νεαρού ταυρομάχου Λούκας.

Το Μπαλέ Τεάτρο Εσπανιόλ του Ραφαέλ Αγκιλάρ αποτελεί τέλειο εκφραστή του Ισπανικού χορού. Άξιοι διάδοχοι της θρυλικής ομάδας του Αντόνιο Γκάντες, οι νέοι αυτοί Ισπανοί χορευτές, με τo Κάρμεν Φλαμένκο, καταφέρνουν να αιχμαλωτίζουν το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Ραφαέλ Αγκιλάρ
Μουσική: Ζωρζ Μπιζέ, Πάμπλο ντε Σαρασάτε και παραδοσιακό Φλαμένκο
Διασκευές του Φλαμένκο: Φλάβιο Περές, Γιόρετς Μπάρμπερ
Στίχοι: Φιντέλ Βιλάρ Ριμπότ
Σκηνικά: Χαβιέ Μανιέρο
Κοστούμια: Ραφαέλ και Μανουέλα Αγκιλάρ
Ήχος και σχεδιασμός Φωτισμών: Ραφαέλ Αγκιλάρ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χαβιέ Παλάσιος
Γενική Διεύθυνση: Κάρμεν Σαλίνας

Πρωταγωνιστικοί ρόλοι

Κάρμεν: Ελένα Μαρτίν
Εναλλαγή: Ντολόρες Όρτιθ

Δον Χοσέ: Φρανσίσκο Γκερέρο
Εναλλαγή: Σάουλο Γκαρίδο

Οι παραστάσεις Κάρμεν Φλαμένκο από το Μπαλέ Τεάτρο Εσπανιόλ αρχίζουν στις 21.30

Εισιτήρια πωλούνται στα κεντρικά ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39 (μέσα στη Στοά). Τηλ: 010 32 21 459 και στα δισκοπωλεία Virgin Megastores.
Τιμές εισιτηρίων:
Α' Ζώνη: 90 ευρώ (αριθμημένα)
Β' Ζώνη: 60 ευρώ
Άνω Διάζωμα: 35 ευρώ

Προκράτηση εισιτηρίων και πληροφορίες για τις παραστάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.attract.gr και στο τηλ: 0801 11 20 111

Διαβάστε την υπόθεση του έργου

Το Πρόγραμμα των παραστάσεων